Зелеви сарми с пилешко месо

Вкусни и различни

27.01.2017г. / 14 00ч.
Аз жената
10 средно големи зелеви листа
250 г пилешко филе
1 малка глава лук
1 морков 
1 к.ч. ориз
черен пипер
червен пипер
олио
½ връзка магданоз
1 скилидка чесън

10 средно големи зелеви листа 250 г пилешко филе 1 малка глава лук 1 морков 1 к.ч. ориз черен пипер червен пипер олио ½ връзка магданоз 1 скилидка чесън

Най-напред нарежете пилешкото филе и зеленчуците на ситно. В добре загрята мазнина задушете морковите, чесъна и лука. След това прибавете пилешкото филе заедно с подправките, а за финал оставете магданоза.

Когато месото се задуши сложете ориза с една кафеена чаша вода. Добре е плънката да не е напълно сготвена. След това я отделете от котлона и оставете да изстине малко. Във всяко зелено листо сложете по 1–2 с. л. от нея, в зависимост от големината на листата и оформете сарма.

Сармичките се нареждат в тавичка, налива се вода и се запичат, докато зелето омекне (в предварително загрята фурна на 180 градуса).

Снимка: Анатолий Попов

Опитайте още:

Коментирай