10 средно големи зелеви листа 250 г пилешко филе 1 малка глава лук 1 морков 1 к.ч. ориз черен пипер червен пипер олио ½ връзка магданоз 1 скилидка чесън
Най-напред нарежете пилешкото филе и зеленчуците на ситно. В добре загрята мазнина задушете морковите, чесъна и лука. След това прибавете пилешкото филе заедно с подправките, а за финал оставете магданоза.
Когато месото се задуши сложете ориза с една кафеена чаша вода. Добре е плънката да не е напълно сготвена. След това я отделете от котлона и оставете да изстине малко. Във всяко зелено листо сложете по 1–2 с. л. от нея, в зависимост от големината на листата и оформете сарма.
Сармичките се нареждат в тавичка, налива се вода и се запичат, докато зелето омекне (в предварително загрята фурна на 180 градуса).
Снимка: Анатолий Попов
Опитайте още: