Тутманик със сирене и кашкавал

Вкусен

14.02.2017г. / 09 30ч.
Аз жената
1 кубче мая 
300 г сирене
200 г кашкавал
1 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
4 ч.ч. брашно
1 ч.л. сол
1ч.л. захар
1 с.л. олио
1 с.л. оцет
олио за намазване

1 кубче мая 300 г сирене 200 г кашкавал 1 ч.ч. прясно мляко 2 яйца 4 ч.ч. брашно 1 ч.л. сол 1ч.л. захар 1 с.л. олио 1 с.л. оцет олио за намазване

Маята се разтваря в малко мляко заедно със захарта и солта. В по-голям съд изсипете вече разтворената мая. Към нея добавете яйцата, останалото мляко и останалите продукти. След като замесите меко тесто, трябва да го оставите да си почине за около 20 минути.

След това го разделете на топки и ги разточете на правоъгълни кори. Всяка една от корите трябва да се намаже с олио и се поръсва с натрошено сирене и нарязания на кубчета кашкавал. След това навийте на руло и нарежете на парчета.

Подредете парчетата в намаслена тавичка (изправете ги като пънчета). Оставете тутманика да си почине за около 45 минути. Преди да го сложите във фурната може да го намажете с жълтък и прясно мляко. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Снимка: Анатолий Попов

Опитайте още:

Коментирай