1 пакет къса паста 2 моркова 2 скилидки чесън 5-6 листа пресен босилек 500 г ситно нарязани домати от консерва 2 с.л. доматено пюре зехтин дафинов лист сол, черен пипер кафява захар пресен магданоз за поръсване За кюфтенцата: 500 г мляно агнешко месо 1 ч.л. кимион 2 ч.л. кориандър 2 скилидки чесън
Най-напред сварете пастата според инструкциите на опаковката. След като е готова може да я изплакнете със студена вода. За да направите кюфтенцата, смесете каймата с подправките, покрийте я с фолио и поставете в хладилник за 30-40 минути.
През това време нарежете морковите на ивички и заедно с чесъна ги задушете в дълбок тиган, в добре загрят зехтин. Към тях прибавете доматите на кубчета и пюрето, заедно с листенцата босилек и дафиновия лист. Гответе на бавен огън.
След като сосът се посгъсти, овкусете с черен пипер, малко кафява захар, сол. Вече може да оформите малки кюфтенца и да ги изпържите в отделен тиган. Накрая ги прибавете към соса заедно с пастата.
Снимка: Анатолий Попов
Вижте още: