1 ч.ч. захар 1 ч.ч. кисело мляко 3 яйца 1 ч.л. амонячна сода ½ ч.ч. олио ½ пакетче бакпулвер брашно колкото поеме 50 г орехи 50 г лешници 50 г шамфъстък За крема: 1 пакетче шоколадов крем без варене 300 мл прясно мляко
В купа комбинирайте всички съставки за направата на тестото. Полученото тесто разделете на 2-3 топки и разточете всяка с дебелина около половин см. Използвайте нож за пица, нарежете ленти с ширина 2 см. Всяка лента се навива около формичка тип фунийка (формичката на фунийката можете да направите от капачки за буркани), която е намазана с олио.
Поставете формичките в тавичка върху хартия за печене. В предварително загрята фурна на 180 градуса печете до порозовяване. След като са готови фунийките трябва да се охладят добре и да се напълнят с крема. За финал поръсете с натрошени ядки.
Снимка: Анатолий Попов
Опитайте още: