Фритата с шунка и рикота

Вкусна и лесна за приготвяне

23.05.2017г. / 09 30ч.
Аз жената
3 яйца
5-6 листа пресен спанак
1 домат
4-5 зелени маслини
4-5 скилидки чесън 
150 г рикота 
150 г шунка
100 г настърган кашкавал
черен пипер
сол

3 яйца 5-6 листа пресен спанак 1 домат 4-5 зелени маслини 4-5 скилидки чесън 150 г рикота 150 г шунка 100 г настърган кашкавал черен пипер сол

Нарязаният чесън се задушава с доматите. След това към тях се добавя нарязаният спанак и маслините. Когато поомекне прибавете шунката. След като се запече добре сложете и накъсаната на парченца рикота.

Преди да се разтопи залейте с разбитите яйца, които сте овкусили със сол и черен пипер. Леко разбъркайте и оставете яйцата да се запекат добре и от двете страни. Сервирайте със салата, сос по ваш избор или хрупкав хляб.

Снимка: Анатолий Попов

Опитайте още:

Коментирай