Фритата с шунка и рикота
Вкусна и лесна за приготвяне
23.05.2017г. / 09 30ч.
Аз жената
3 яйца 5-6 листа пресен спанак 1 домат 4-5 зелени маслини 4-5 скилидки чесън 150 г рикота 150 г шунка 100 г настърган кашкавал черен пипер сол
Нарязаният чесън се задушава с доматите. След това към тях се добавя нарязаният спанак и маслините. Когато поомекне прибавете шунката. След като се запече добре сложете и накъсаната на парченца рикота.
Преди да се разтопи залейте с разбитите яйца, които сте овкусили със сол и черен пипер. Леко разбъркайте и оставете яйцата да се запекат добре и от двете страни. Сервирайте със салата, сос по ваш избор или хрупкав хляб.
Снимка: Анатолий Попов
Опитайте още: