4-5 средно големи картофа 150 г филе от хек нарязано на кубчета 100 г скариди 100 г миди с черупките 100 г калмари на кръгчета 1/2 зелена чушка 1/2 лук 1-2 скилидки чесън 1/2 връзка магданоз зехтин черен пипер сол
Чушката и лукът се нарязват на ситно и се задушават в мазнината. Към тях се добавят и нарязаните на кубчета картофи, за да се запържат за няколко минути. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Прибавете вода, която да покрие картофите и сложете нарязаните калмари. Когато супата заври може да добавите и рибата, почистените скариди и мидите. Варете, докато мидите си отворят черупките.
Преди да сервирате завършете супата с нарязания на ситно магданоз и счукания чесън. По желание може да добавите съвсем малко шафран.
Снимка: Анатолий Попов
Опитайте още: