Супа от картофи с морски дарове

Богата на вкусове

06.06.2017г. / 09 30ч.
Аз жената
4-5 средно големи картофа
150 г филе от хек нарязано на кубчета
100 г скариди
100 г миди с черупките
100 г калмари на кръгчета
1/2 зелена чушка 
1/2 лук 
1-2 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз 
зехтин
черен пипер 
сол

4-5 средно големи картофа 150 г филе от хек нарязано на кубчета 100 г скариди 100 г миди с черупките 100 г калмари на кръгчета 1/2 зелена чушка 1/2 лук 1-2 скилидки чесън 1/2 връзка магданоз зехтин черен пипер сол

Чушката и лукът се нарязват на ситно и се задушават в мазнината. Към тях се добавят и нарязаните на кубчета картофи, за да се запържат за няколко минути. Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Прибавете вода, която да покрие картофите и сложете нарязаните калмари. Когато супата заври може да добавите и рибата, почистените скариди и мидите. Варете, докато мидите си отворят черупките.

Преди да сервирате завършете супата с нарязания на ситно магданоз и счукания чесън. По желание може да добавите съвсем малко шафран.

Снимка: Анатолий Попов

Опитайте още:

Коментирай