250 г пилешко филе 100 г бекон 2 моркова 1/2 глава червен лук 200 г гъби 1-2 скилидки чесън черен пипер суха мащерка сол зехтин 50 г кашкавал 50 г сирене За палачинките: 4 яйца 2 ч.ч. прясно мляко 2 ч.ч. брашно 2 с.л. разтопено масло 1 щипка сода 1 щипка сол
Най-напред пригответе палачинките, като разбиете яйцата. След това прибавете млякото и маслото. Смесете брашното със содата и го добавете постепенно към течните съставки. Накрая овкусете със сол и изпечете палачинките. След като са готови трябва да ги оставите да изстинат.
През това време нарежете пилешкото месо и морковите на лентички, а останалите зеленчуци и бекона на ситно. В загрят тиган със зехтин задушете морковите, след това лука и чесъна. Накрая сложете месото, гъбите и подправките.
Ще ви бъдат необходими около 15 минути, докато ястието се сготви, след което го оставете малко да изстине.
С получената плънка се пълнят палачинки, завиват се и се подреждат в тавичка (леко намазнена). Отгоре се поръсват със сирене и кашкавал. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса.
Снимка: Анатолий Попов
Вижте още: