Палачинки с пилешко на фурна

Една интересна рецепта

13.06.2017г. / 09 30ч.
Аз жената
250 г пилешко филе
100 г бекон
2 моркова
1/2 глава червен лук
200 г гъби
1-2 скилидки чесън
черен пипер
суха мащерка
сол
зехтин
50 г кашкавал
50 г сирене

За палачинките:
4 яйца
2 ч.ч. прясно мляко
2 ч.ч. брашно
2 с.л. разтопено масло
1 щипка сода
1 щипка сол

250 г пилешко филе 100 г бекон 2 моркова 1/2 глава червен лук 200 г гъби 1-2 скилидки чесън черен пипер суха мащерка сол зехтин 50 г кашкавал 50 г сирене За палачинките: 4 яйца 2 ч.ч. прясно мляко 2 ч.ч. брашно 2 с.л. разтопено масло 1 щипка сода 1 щипка сол

Най-напред пригответе палачинките, като разбиете яйцата. След това прибавете млякото и маслото. Смесете брашното със содата и го добавете постепенно към течните съставки. Накрая овкусете със сол и изпечете палачинките. След като са готови трябва да ги оставите да изстинат.

През това време нарежете пилешкото месо и морковите на лентички, а останалите зеленчуци и бекона на ситно. В загрят тиган със зехтин задушете морковите, след това лука и чесъна. Накрая сложете месото, гъбите и подправките.

Ще ви бъдат необходими около 15 минути, докато ястието се сготви, след което го оставете малко да изстине.

С получената плънка се пълнят палачинки, завиват се и се подреждат в тавичка (леко намазнена). Отгоре се поръсват със сирене и кашкавал. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса.

Снимка: Анатолий Попов

Вижте още:

Коментирай