Пилешки бутчета с пресни картофи и маслини
Една лесна рецепта
20.06.2017г. / 09 30ч.
Аз жената
500 г пресни картофи 140 г зелени маслини без костилка 2 големи пилешки бутчета 7 скилидки чесън, необелени 1 лимон 3 с.л. зехтин 4-5 дафинови листа черен пипер едра хималайска сол
В подходяща тава за печене сипете зехтина и прибавете измитите картофи, маслините, нарязания лимон, чесъна и дафиновите листа. Овкусете с черен пипер и сол и разбъркайте добре, за да могат да се овкусят картофите.
Сложете пилешките бутчета и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност. От време на време може да поливате месото със сосовете, които са се отделили в тавата.
Снимка: Анатолий Попов
Вижте още: