Пилешки бутчета с пресни картофи и маслини

Една лесна рецепта

20.06.2017г. / 09 30ч.
Аз жената
500 г пресни картофи
140 г зелени маслини без костилка
2 големи пилешки бутчета
7 скилидки чесън, необелени
1 лимон
3 с.л. зехтин
4-5 дафинови листа
черен пипер
едра хималайска сол

500 г пресни картофи 140 г зелени маслини без костилка 2 големи пилешки бутчета 7 скилидки чесън, необелени 1 лимон 3 с.л. зехтин 4-5 дафинови листа черен пипер едра хималайска сол

В подходяща тава за печене сипете зехтина и прибавете измитите картофи, маслините, нарязания лимон, чесъна и дафиновите листа. Овкусете с черен пипер и сол и разбъркайте добре, за да могат да се овкусят картофите.

Сложете пилешките бутчета и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност. От време на време може да поливате месото със сосовете, които са се отделили в тавата.

Снимка: Анатолий Попов

Вижте още:

Коментирай