Кифлички с мак

Една класическа рецепта

27.06.2017г. / 09 30ч.
Аз жената
200 г меко масло 
1 1/2 ч.ч. натрошено сирене 
4 ч.ч. брашно 
1 ч.ч. кисело мляко 
1 бакпулвер 
1 жълтък за намазване 
мак

200 г меко масло 1 1/2 ч.ч. натрошено сирене 4 ч.ч. брашно 1 ч.ч. кисело мляко 1 бакпулвер 1 жълтък за намазване мак

Разбъркайте маслото заедно със сиренето. Комбинирайте бакпулвера с киселото мляко и го добавете при маслената смес. Прибавете маслото постепенно, докато не получите меко тесто. Покрийте готовото тесто с прозрачно фолио и го оставете да почине за около час в хладилника.

Плота, на който ще разточите тестото трябва да е леко поръсен с брашно. Разточете кръгла кора с дебелина около 2 мм. След това разрежете колкото можете по-малки триъгълничета. Навийте ги на кифлички и ги подредете в тава покрита с хартия за печене.

Преди печене намажете кифличките с жълтък и поръсете с мак. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 15 минути.

Снимка: Анатолий Попов

Опитайте още:

Коментирай