Пица с 4 вида сирена

Вкусна и лесна за приготвяне

25.07.2017г. / 09 30ч.
Аз жената
За тестото:
1 ч.ч. хладко прясно мляко
500 г брашно
3 с.л. масло
20 г мая
2 яйца
сол
За плънката:
доматена паста за намазване
50 г сирене „Ементал“
50 г синьо сирене
50 г сирене „Бри“
50 г сирене „Пармезан“
50 г кашкавал
½  глава червен лук
зехтин
черен пипер
мащерка
маслини

За тестото: 1 ч.ч. хладко прясно мляко 500 г брашно 3 с.л. масло 20 г мая 2 яйца сол За плънката: доматена паста за намазване 50 г сирене „Ементал“ 50 г синьо сирене 50 г сирене „Бри“ 50 г сирене „Пармезан“ 50 г кашкавал ½ глава червен лук зехтин черен пипер мащерка маслини

Пресейте брашното в купа и направете в средата кладенче. Разтворете маята в млякото и я изсипете при брашното. След това разбийте яйцата с една чаена лъжичка сол и ги прибавете към останалите съставки, а накрая сложете маслото. Бъркайте непрекъснато и замесете меко тесто.

След това го разстелете в тава за пица и го намажете с доматена паста. Остава да сложите и останалите продукти. За да получите хрупкав блат и сочна плънка, печете пицата само отгоре в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25-30 минути.

Снимка: Анатолий Попов

Опитайте още:

Коментирай