500 г кайма 2-3 кисели краставички, нарязани на ситно 12 яйца 1 морков от туршия, нарязан на ситно няколко мариновани гъби, нарязани на ситно 2-3 смачкани скилидки чесън ронена чубрица кимион черен пипер 1 глава едро нарязан лук 1/2 връзка едро нарязан магданоз сол
Каймата се омесва заедно с лука, чесъна, чубрицата, кимиона, черния пипер и магданоза. След това намаслете формата за мъфини и с каймата оформете гнездата, като във всяко сложете по малко от киселите краставички, моркова и гъбите. За финал чукнете по едно яйце и овкусете със сол и черен пипер.
Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути. Преди да сервирате оставете ястието да се охлади за 10-15 минути.
Снимки: Анатолий Попов
Вижте още: