Гнезда от кайма с кисели краставички

Едно интересно ястие

03.08.2017г. / 09 30ч.
Аз жената
500 г кайма 
2-3 кисели краставички, нарязани на ситно
12 яйца
1 морков от туршия, нарязан на ситно
няколко мариновани гъби, нарязани на ситно
2-3 смачкани скилидки чесън 
ронена чубрица
кимион 
черен пипер 
1 глава едро нарязан лук 
1/2 връзка едро нарязан магданоз
сол

500 г кайма 2-3 кисели краставички, нарязани на ситно 12 яйца 1 морков от туршия, нарязан на ситно няколко мариновани гъби, нарязани на ситно 2-3 смачкани скилидки чесън ронена чубрица кимион черен пипер 1 глава едро нарязан лук 1/2 връзка едро нарязан магданоз сол

Каймата се омесва заедно с лука, чесъна, чубрицата, кимиона, черния пипер и магданоза. След това намаслете формата за мъфини и с каймата оформете гнездата, като във всяко сложете по малко от киселите краставички, моркова и гъбите. За финал чукнете по едно яйце и овкусете със сол и черен пипер.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути. Преди да сервирате оставете ястието да се охлади за 10-15 минути.

Снимки: Анатолий Попов

Вижте още:

Коментирай