3 яйца 100 г бяла захар 50 г кафява захар 4 с.л. топло прясно мляко 4 с.л. разтопено масло кората от 2 портокала 175 г брашно 1/2 пакетче бакпулвер екстракт от ванилия 5-6 капки ром
В купа разбийте добре яйцата и захарта. Към тях прибавете топлото мляко и маслото. Пресейте брашното заедно с бакпулвера и го сложете към течните съставки. Завършете с рома, ванилията и портокаловите корички.
В намаслена форма за кекс, изсипете половината от полученото тесто. Другата част по желание може да оцветите с малко какао и тогава да я прибавите. Печете кекса в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.
Много е важно докато кексът не бухне да не отваряте фурната. След това може да го проверите на какъв етап е изпечен.
Снимка и рецепта: Анатолий Попов
Вижте още: