Селска манджа със зеленчуци и сирене

Бързо и вкусно

08.05.2019г. / 05 30ч.
Аз жената
1 тиквичка
2 глави лук
2-3 скилидки чесън
2 моркова
5-6 зелени или червени чушки, червени и зелени
4-5 домата
1 с.л. зехтин
1 ч.ч. вода
черен пипер, сол
1 връзка магданоз
300 г краве сирене

1 тиквичка 2 глави лук 2-3 скилидки чесън 2 моркова 5-6 зелени или червени чушки, червени и зелени 4-5 домата 1 с.л. зехтин 1 ч.ч. вода черен пипер, сол 1 връзка магданоз 300 г краве сирене

Измийте и почистете зеленчуците, след което ги нарежете на лентички, а доматите на кубчета. В тиган загрейте добре зехтин и задушете лука и чесъна. Прибавете зеленчуците и сложете към тях водата и подправките. Ястието трябва да къкри на тих огън. Преди да сервирате поръсете с нарязан магданоз. Върху всяка порция сложете по една плочка сирене. 

Снимка и рецепта: Анатолий Попов

Вижте и: 

Брюкселско зеле с масло и чесън

Видео рецепта: Яхния по провансалски с розе

Коментирай