Кюфтета от леща с бял сос

Една чудесна рецепта

19.09.2017г. / 09 30ч.
Аз жената
За 4 порции:
800 г сварена леща
1 яйце
1 глава лук
3 скилидки чесън
черен пипер
кимион
чубрица
1/2 ч.ч. галета
брашно
зехтин

За 4 порции: 800 г сварена леща 1 яйце 1 глава лук 3 скилидки чесън черен пипер кимион чубрица 1/2 ч.ч. галета брашно зехтин

Сварете лещата, след което я отцедете и пасирайте. Прибавете към нея нарязаните на ситно лук, чесън, яйцето, подправките и галетата. Всичко се разбърква добре и сместа се оставя в хладилник за около 30 минути. Загрейте добре зехтина.

От сместа оформете кюфтета, оваляйте ги в брашно и ги изпържете. За да не са много мазни, оставете кюфтета да се отцедят върху домакинска хартия. Сервирайте със сос приготвен от майонеза, кисело мляко, сол, черен пипер и стрита скилидка чесън.

Снимка и рецепта: Анатолий Попов

Вижте още:

Коментирай