Кюфтета от леща с бял сос
Една чудесна рецепта
19.09.2017г. / 09 30ч.
Аз жената
За 4 порции: 800 г сварена леща 1 яйце 1 глава лук 3 скилидки чесън черен пипер кимион чубрица 1/2 ч.ч. галета брашно зехтин
Сварете лещата, след което я отцедете и пасирайте. Прибавете към нея нарязаните на ситно лук, чесън, яйцето, подправките и галетата. Всичко се разбърква добре и сместа се оставя в хладилник за около 30 минути. Загрейте добре зехтина.
От сместа оформете кюфтета, оваляйте ги в брашно и ги изпържете. За да не са много мазни, оставете кюфтета да се отцедят върху домакинска хартия. Сервирайте със сос приготвен от майонеза, кисело мляко, сол, черен пипер и стрита скилидка чесън.
Снимка и рецепта: Анатолий Попов
Вижте още: