Яхния от зелен фасул с яйце

Чудесна есенна манджа

22.09.2017г. / 09 30ч.
Аз жената
1/2 кг зелен фасул
4 яйца
1 глава лук
2 моркова
4 скилидки чесън
2 домата
сол, черен пипер, червен пипер, чубрица, магданоз, 
2 с.л. зехтин

1/2 кг зелен фасул 4 яйца 1 глава лук 2 моркова 4 скилидки чесън 2 домата сол, черен пипер, червен пипер, чубрица, магданоз, 2 с.л. зехтин

Фасулът се измива и нарязва. В добре загрята мазнина задушете нарязаните лук, чесън и моркови. След като омекнат добавете и зеления фасул и овкусете с червен пипер. Долейте малко вода и оставете на слаб огън да се задушат добре съставките. Когато сосът намалее прибавете доматите, нарязани на кубчета, сол, черен пипер.

Когато ястието е готово завършете с чубрица и магданоз.

За да приготвите яйцата кипнете в дълбока тенджера вода, прибавете оцета и чукнете едно по едно яйцата, но бъдете внимателни.

Когато са готови, извадете с решетъчна лъжица. При сервирането сложете по едно от яйцата отгоре.

Снимка и рецепта: Анатолий Попов

Опитайте още:

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 7 години )