1/2 кг зелен фасул 4 яйца 1 глава лук 2 моркова 4 скилидки чесън 2 домата сол, черен пипер, червен пипер, чубрица, магданоз, 2 с.л. зехтин
Фасулът се измива и нарязва. В добре загрята мазнина задушете нарязаните лук, чесън и моркови. След като омекнат добавете и зеления фасул и овкусете с червен пипер. Долейте малко вода и оставете на слаб огън да се задушат добре съставките. Когато сосът намалее прибавете доматите, нарязани на кубчета, сол, черен пипер.
Когато ястието е готово завършете с чубрица и магданоз.
За да приготвите яйцата кипнете в дълбока тенджера вода, прибавете оцета и чукнете едно по едно яйцата, но бъдете внимателни.
Когато са готови, извадете с решетъчна лъжица. При сервирането сложете по едно от яйцата отгоре.
Снимка и рецепта: Анатолий Попов
Опитайте още: