Лесна боб яхния в гювече

Вкусна и бърза за приготвяне

26.09.2017г. / 09 30ч.
Аз жената
2 консерви бял боб
1 и 1/2 глава лук
1 морков
1 червена чушка
2 домата
олио 
щипка сух джоджен
щипка мащерка
черен пипер
червен пипер 
сол
вода

2 консерви бял боб 1 и 1/2 глава лук 1 морков 1 червена чушка 2 домата олио щипка сух джоджен щипка мащерка черен пипер червен пипер сол вода

Зеленчуците се нарязват на кубчета и се задушават в добре загрята мазнина. След това се прибавят подправките, като накрая се слага черният пипер. Бобът се отцежда и разпределя в гювечетата.

Върху него се слагат задушените зеленчуци, вода (по 1 ч. ч.) и всичко се разбърква. Гювечетата се слагат във фурната за 30 минути.

Снимка и рецепта: Анатолий Попов

Вижте още:

Коментирай