Палачинки с ром
Вкусни и лесни за приготвяне
10.10.2017г. / 09 29ч.
Аз жената
2 ч.ч. брашно 2 яйца 1 пакетче бакпулвер 1 ванилия 20 г ром 2 с.л. пудра захар 1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко 60 г разтопено масло
В купа сложете брашното и бакпулвера. В отделна купа разбийте яйцата заедно с леко затопленото прясно мляко, пудрата захар, разтопеното масло, ванилията и рома. След това прибавете течната смес към сухите съставки и бъркайте до получаването на хомогенна смес. В добре загрят тиган изсипете около 1/3 черпачена лъжица от палачинковата смес.
Палачинките се пекат около 1-2 минути. Само ако се налага ползвайте малко мазнина при печенето. Сервирайте палачинките със сладко, течен шоколад, сметана или хапвайте както най-много ги обичате.
Рецепта: Анатолий Попов
Снимка: iStock
Вижте още: