500 г боб 1 наденица 2 моркова 2 глави лук 150 г сушени домати 2 домата, белени сол чубрица червен пипер черен пипер джоджен
Нарежете зеленчуците на дребно. Накиснете боба за няколко часа. Сложете го да заври, след което сменете водата. След като отново заври, добавете едната глава лук и единия морков. Овкусете с джоджен и чубрица.
Другият ситно нарязан лук запържете в сгорещена мазнина заедно с другия морков, сушените домати, белените домати. Овкусете с червен пипер, черен пипер, сол.
Междувременно след като водата на боба изври я прецедете. Изсипете боба заедно с останалите зеленчуци в тава за печене. Нарежете наденицата и я подредете отгоре. Печете в загрята фурна на 220 градуса за около 30 минути.
Още вкусни рецепти вижте на страницата ни във Фейсбук „Ръкохватки – лесни рецепти“
Снимка: Youtube
Вижте още: