12 половинки сушени кайсии 2 броя 1,680 кг агнешки котлети с ребра 180 г нарязан лук 20 г пресни стръка магданоз 1 с.л. зехтин 1 ч.л. суха мащерка 1 ч.л. сух босилек 2 скилидки чесън 30 мл лимонов сок 1 ч.л. настъргана лимонова кора 1/4 ч.л. сол 1/2 ч.л. черен пипер
Мария Халачева е предприемач, дизайнер на детски и дамски бутикови дрехи. Тук може да прочетете повече за нея.
Специално за читателите на Az-jenata.bg Мария сподели една от любимите си рецепти с агнешко месо, вдъхновена от книгата „Съкровищница с класически готварски рецепти“.
Агнешки котлет с ребра и кайсиев пълнеж
1. Накиснете кайсиите в топла вода за 10 минути.
2. Разрежете всеки котлет хоризонтално през кокала в центъра, така че да се получи джобче.
3. Във всяко джобче поставете по 4-6 кайсиеви половинки и 45 г. лук.
4. Натиснете месото така, че да затворите джобчетата.
5. Разбийте в блендер останалите продукти на пюре.
6. Намажете котлетите с пюрето и ги наредете на чинийка.
7. Оставете ги в хладилника за 3 часа.
8. Печете ги на умерена фурна с фолио около 45 минути докато добият златист цвят.
Снимки личен архив Мария Халачева; Христо Иванов Иванов/Heaven Studio