3-4 тиквички 2 супени лъжици ориз 2-3 супени лъжици олио 1 връзка копър 7-8 джанки (лимонтузу) 1 морков 1 глава кромид лук 1 яйце 1 лъжица равна брашно 1 бурканче кисело мляко
Слага се водата с малко сол да заври. Добавя се нарязаната на ситно глава кромид лук. Настъргва се на ситно ренде морковът и се добавя и той. Пускаме и дръжките на връзката копър. Тиквичките се нарязват на кубчета и се прибавят към общата смес. Щом заврат се прибавят 2 супени лъжици ориз. Пускат се 7-8 джанки.
Щом оризът се свари, се добавят 2-3супени лъжици олио и се вари още 2 минути. Вадят се дръжките на копъра. Застройва се с яйцето, разбито с брашното и киселото мляко. Посолява се и ако е необходимо се подкислява с лимонтузу. Добавя се нарязания на ситно копър. Консумира се след изстудяване в хладилник. Действа безотказно!
Снимка: thinkstock
* * *
Още от раздела:
Крем-супа от тиквички
Супа от тиквички със сирене
Супа от тиквички и джанки
Лятна супа