Моята европейска мечта

06.12.2006г. / 09 40ч.
Аз жената
Моята европейска мечта

Моята европейска мечта е да живея пълнокръвно и спокойно за утрешния ден! Ако нещо не ми достига, да знам откъде и как да го взема, без да чакам някой да ми помага и постепенно с годините да се превръщам в завършена личност, но която продължава да се стреми към самоусъвършенстване, изящество, благополучие.

За да съм в състояние да постигам всичко това с течение на годините в моя живот е необходимо да живея в уредена държава, в която критиката не трябва да отстъпва на ласкателствата, а да я има навсякъде, където е необходимо – всичко около нас да се променя от добро към още по-добро. А какво е положението сега?

Почти всеки, който има по-спокоен живот откъм материална гледна точка се спотайва, не му пука за изпадналия в немилост, например за това, че му е присъщо да казва истината и само истината и то тактично – не на висок глас. Много хора днес се дразнят от това да чуят истината за себе си и се стремят да ти напакостят по най-неприемливия за теб начин – оставяйки те без работа на произвола на съдбата, лъжейки и забравяйки откъде са тръгнали, но пък отлично знаещи накъде вървят... Такива хора има и това е тревожно! Мечтая да комуникирам като с равен например с президента на РБ, ако имам проблем, който с години не мога да реша сама, а го касае. Този президент да благоволи в законоустановен срок да се обърне към мен с предложение за приемлив изход и така да се почувства съпричастен към моята болка и безизходица, защото проблемите на държавата избиват в голяма част от нейните семейства.. .

Моята европейска мечта е да не ме спъват наслоените в живота негативи, които ми пречат да вървя напред поединично и които на пръв поглед изглеждат непреодолими. Моята европейска мечта е да разполагам с достатъчно средства да удовлетворявам човешките си потребности – най-вече на духовните, свързани със смисъла на живота!

Моята европейска мечта е преди всичко да бъдем човечни. Да уважаваме еднакво и малкия, и големия човек. Ако днес си малък – утре можеш да станеш голям и обратно. Животът е такъв – тече и се променя. Да започнем всички да се променяме заедно към добро, кой повече, кой – по-малко, започвайки от самите нас. Наистина трябва! Тогава постепенно ще отпаднат обидите, извращенията, униженията, лъжата, убийствата и какво ли още не и наистина ще заживеем пълнокръвно и спокойно за утрешния ден. Дори и това да не стане в рамките на нашия живот, струва си ние да започнем! Нека стартът бъде на 01.01.2007 г.!

Коментар на Елка Георгиева: Моята евромечта е да мога да мечтая дори когато остарея... да имат децата ми мечта, която да споделят с нас, и ние да се усмихнем... мечтаеш ли ... все още си жив... но има и стращно много несбъднати мечти, нали? Когато стана сутрин и погледна в двора да видя онази липа от детството и младостта ми... свидетелка на моите игри и игрите на моето дете... и на всички около моя дом... или просто да чуя птиците сутрин как се надпяват и ни подканват да станем и поемем своя ден... европейски или не... но наш ден... не искам да казвам, че е страшно да си сбъднал мечтите си... но по-добре е да имаш мечти... когато моята евромечта се сбъдне... мечтата ми е тя да не е моята страшна мечта... и... след нея да няма друга... това е моята мечта - скромна и обикновена, но все още несбъдната... остава малко до това сбъдване и искам на всички да кажа, че това е наистина красива, звучна и смела мечта... но дано има още след нея... за всички.

Коментар: Животът е борба. Но не всички мечти се сбъдват! Нека да бъдем силни и въпреки всичко ведри!
Нина Николова, 29 г.

Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
Тодорова ( преди 11 години )
Да, животът е борба!Но борбата да е по правила,КОИТО ДА СА ВАЛИДНИ ЗА ВСИЧКИ! За това са длъжни да допринасят най-вече политиците, особено Президентът, който и да е той, защото иначе всичко се обезсмисля - дори и тяхното прескъпо присъствие на сцената!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар