Меню

Любимото ризото с аспержи и шафран на Мат Деймън

10 август 2018 | 06:27 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 чаши зеленчуков бульон
3 стръка аспержи, нарязани
1 супена лъжица зехтин
1 глава лук, нарязан
1 чаша ориз арборио 
½ чаша бяло вино
1 голяма щипка шафран
1/8 чаша пресен магданоз, нарязан
настърган пармезан за поръсване
60 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте разтворения бульон, докато кипне. В друг тиган бланширайте аспержите за 1-2 минути и ги оставете настрана.

В дълбок тиган на средна температура загрейте мазнината. В нея задушете лука, докато стане прозрачен. Добавете арбориото, виното и шафрана. Разбъркайте и оставете, докато течността се абсорбира. Добавете бульона, разбърквайте периодично, докато ризотото започне да става меко и кремообразно и цялата течност бъде абсорбирана.

Аранжирайте ризотото в подходяща купа за сервиране. Гарнирайте с аспержите встрани. Поръсете с пармезан и магданоз.

Снимки: Reuters/ iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай