Меню

Любимото пиле на грил на Робърт де Ниро

14 септември 2018 | 10:28 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 броя пилешки гърди без кост 
¼ чаша намачкан чесън
½ чаша бял винен оцет
¼ чаша вода 
¼ чаша зехтин
¼ чаша рапично олио
2 супени лъжици риган
2 супени лъжици розмарин 
1 лимон, нарязан
1 супена лъжица сушена люта чушка на люспи 
1 супена лъжица черен пипер 
2 супени лъжици сол
1 супена лъжица захар
60 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Смесете всички съставки за маринатата в купа. Поставете в нея нарязаните на пържоли пилешки гърди и оставете да поеме за през нощта. Извадете пилето от маринатата без да го изцеждате много, за да остане от соса по него.

Печете на грил на средна температура или в тава, покрита с хартия за печене. Покрийте месото с резените лимон, поръсете с още подправки на вкус.

Забележка: Можете да оставите пилешките гърди цели и да ги мариновате и печете така. След като са готови ги нарежете на филийки.

Снимка: Reuters/iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай