Патладжаните се изпичат и обелват, след което се слагат в купа да се изцедят от горчивата вода.
Докато това се случва, се приготвя маринатата. Тя се състои от зехтин, чесън и копър.
След това се слагат в маринатата изкиснатите патладжани, да постоят в нея един час. После се изваждат и се слагат в друга купа с марината, овалват се в зехтина обилно, намачкват се с вилица и отгоре се слага сирене.
За тези, които не обичат сирене, могат да ги консумират и само с маринатата, която отлично им приляга.
Начинът на приготвяне на рецептата може да видите в епизода от влога „Ето как“:
<iframe width="550" height="360" src="https://video2.ibg.bg/repository/mp4/eto-kak_part-7.mp4.1619531174.mp4" frameborder="0" allowfullscreen=""></iframe>
***
Броени дни преди Великден, на 27 април, една от най-обичаните изпълнителки – Николина Чакърдъкова и дъщеря ѝ Мария, приготвиха няколко ястия, които традиционно присъстват на празничната трапеза на семейството, в епизод от влог поредицата "Ето как".
Продуктите за подготовката на великденската трапеза са предоставени от онлайн супермаркета Shop.gladen.bg, който работи в партньорство със столичната верига хипермаркети HIT Max.
Рецептата на Николина Чакърдъкова за агнешко със сладък картоф