-
Порции: 6
Овкусете пилешкото със солта и пипера. Загрейте зехтина в дълбок тиган. Запържете пилешките парчета, докато добият кафеникав загар. Извадете ги и ги поставете върху кухненска хартия да се отцедят.
Увеличете котлона на силна температура. Добавете в мазнината чесъна, както е разполовен и мащерката, както е на стръкове. Така ще можете да ги отстраните по-лесно, след като пуснат ароматите си. Пържете, разбърквайки, докато покафенеят.
Върнете пилешкото обратно. Поръсете с оцета и оставете да се редуцира. Добавете соевия сос, меда и разбъркайте пилешкото, така че да се оваля добре в тях.
Бланширайте за няколко секунди резените лимон в гореща вода на котлона. Нека течността да заври за около 10 минути. Ще бъде готово, когато добие консистенция малко по-рядка от сироп.
Прехвърлете пилешкото в лимоновата глазура, за да се глазира. Добавете ситно нарязания магданоз.
Снимка: Reuters/ iStock
Опитайте още: