Безглутенов тарт с бадеми и круши

6 ноември 2021 | 06:12 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
155 г счукани бадеми 
25 г безглутеново брашно микс
½ чаена лъжица бакпулвер 
1 яйце, разбито 
60 мл кленов сироп 
2 супени лъжици кокосово масло, разтопено 
1 чаена лъжица ванилия, течна 
¼ чаена лъжица сол 
¼ чаена лъжица бадемов екстракт 
680 г круши, обелени и нарязани на половини
50 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете форма за тарт с мазнина. Постелете с хартия за печене.

Смесете счуканите бадеми с безглутеновия микс и бакпулвера. Разбъркайте добре. Разбийте яйцето, кокосовото масло, ванилията, солта и бадемовия екстракт в друга купа. Добавете ги към счуканите бадеми и брашното. Разбъркайте до получаване на тесто. Притиснете тестото в подготвената форма. Отгоре подредете нарязаните круши.

Печете за 25 минути или до златисто в загрятата фурна.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай