Пролетта вече ни радва със своите цветове. Красота и аромат на свежест за някои. За други, това са дълги, мъчителни дни на кихане, подсмърчане, приемане на медикаменти, избягване на райони с буйна растителност. В част от плана за облекчаване на алергичните симптоми е и правилното хранене. Има храни и напитки, които биха могли да облекчат и подобрят състоянието ни, и такива, които е добре да не консумираме. Някои от тях са:
ДА на Задушената риба
ДА на Задушената риба! Рибата съдържа полезните омега-3 мастни киселини, които имат противовъзпалително действие. Яжте по-мазна риба като сьомга. Проучване показва, че хора от култури, които през целия си живот консумират повече риба, по-рядко страдат от астма и алергии. Снимка: Sxc.hu