Пролетта вече ни радва със своите цветове. Красота и аромат на свежест за някои. За други, това са дълги, мъчителни дни на кихане, подсмърчане, приемане на медикаменти, избягване на райони с буйна растителност. В част от плана за облекчаване на алергичните симптоми е и правилното хранене. Има храни и напитки, които биха могли да облекчат и подобрят състоянието ни, и такива, които е добре да не консумираме. Някои от тях са:
НЕ на Целината
НЕ на Целината! Както при животните, така и растенията са групирани в семейства. Такива, които са от едно семейство могат да предизвикат алергии, които са с изключително неприятни симптоми. Вместо да подсмърчате, тези храни могат да предизвикат сърбеж на устата и гърлото. Целина, праскови и други мъхести плодове е добре да не се консумират в случай, че предизвикат неприятно усещане по време и след консумирането им. Снимка: Sxc.hu