Колко често страдате от главоболие? Въпреки че има редица причини за появата на това неразположение, едва ли предполагате, че те могат да се крият в някои от любимите ви храни и напитки.
Кои от тях могат да предизвикат главоболие, вижте в галерията ни.
Подобрители в храните
Добавените химикали в храната обикновено нямат хранителна стойност, но могат да повлияят негативно на здравето ни. В случай, че често страдате от главоболие, опитайте се да изключите от менюто си храни, съдържащи:
Мононатриев глутамат (E621) добавя се към месото и се използва и като подобрител на вкуса. Това е една от основните съставки в азиатските храни, като соев сос, преработена храна и зеленчуци в кутия. Може да причини мигрена 20 минути след консумацията на продукта.
Нитратите и нитритите обикновено се намират в преработеното месо, като колбаси, шунка, бекон.
Аспартам и сукралоза (E955) са изкуствени подсладители, които могат да бъдат открити в някои диетични напитки, спортни напитки без захар и дори витамини. Снимки: pixabay