Защо той не вярва във връзката с вас

Досега не се е научил как да се доверява 

29.05.2024г. / 06 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато приемаме любовните срещи и взаимоотношения за нещо сериозно и искаме да срещнем надежден партньор, знаем че доверието е фундамент. В началото всичко е прекрасно, любовта може много да ни заблуди за чуждите недостатъци. Докато не започнат да се проявяват онези с доверието. Повечето хора изпитват проблеми с доверието в отношенията си в някакъв момент от живота си. Истинската интимност може да се изпита само след като и двамата партньори са прескочили подобни препятствия. В противен случай започваме да усещаме, че партньорът ни сякаш не вярва в това да има връзка с нас? 

Защо и как липсата на доверие е в основата на това?

Досега не се е научил как да се доверява 

Проблемът на мъжете с доверието обикновено възникват още през детството им, смята западни специалисти. За съжаление, родителите невинаги се свързват с децата си по отношение на емоциите, не са били за тях най-добрият емоционален модел за подражание. Неспазените обещания например се чувстват като предателство и засягат способността им да се доверяват на по-късен етап от живота им, вече като зрели мъже. В някои семейства момчетата от малки чуват, че на жените не може да им се има доверие и растат с тази мисъл. 

Свързани статии

Той не иска да рови миналото си

За съжаление, малко мъже се задълбочават в проблема с доверието си, защото по този начин се разпалват стари и болезнени спомени. Проблемите с доверието засягат много аспекти от живота на мъжа и често с болезнени последици. Обикновено отношенията им с жените са в постоянна борба около доверието. Когато в миналото е бил предаден, той става особено предпазлив за бъдещето. 

Нуждае се от постоянното ви одобрение 

Мъжете с проблеми с доверието в любовна връзка обикновено са несигурни в любовта на партньорката си и често се нуждаят от уверението ѝ. Прегръдка, състрадателна усмивка или просто изявление за любов могат да помогнат на мъжа да почувства, че може да има доверие. Но предупреждението за тази подкрепа е, че една жена не може да поеме проблемите с доверието на мъж като свои, а по-скоро да го подкрепя в това да да се отвори емоционално към нея. Мъж с проблеми с доверието се нуждае от партньор, а не от съзависим.

Свързани статии

Бил е предаден от жена преди вас

Предателството на жената е друга причина, която може да затвори сърцето на мъжа и да му попречи да се довери отново на жените, но също така и да се съмнява за връзката си с вас. Част от проблема е, че малко мъже се изправят лице в лице с болката си. В повечето случаи я игнорират, но това задълбочава само проблема. Страхът на мъжа сърцето му да не бъде разбито отново живее в психиката му, докато не се справи с него.

Смята, че може да намери нещо по-добро

Всеки мъж е различен в любовен план. Живеем в динамично време, в което създаваме лесно контакти. Дори и да има опция за създаване на любовна връзка и да смята, че другата страна е подходяща да му бъде партньорка, някои мъже продължават да вярват, че могат да намерят още по-добра за тях. Обикновено мъжете с такова проявление са женкари. 

По материали от yourtango.com

Свързани статии

Коментирай