8 типа любовници, които срещаме в любовта

Вие кои от тях сте срещали?

16.06.2024г. / 06 30ч.
Снимка: istock

Снимка: istock

Любовта винаги ни среща с различни хора. Нашите близки и приятели ни познават в една светлина, докато в любовна връзка показваме и друга своя страна. Ние сме определен тип партньор и имаме нужда от такъв, който да си пасне с нас. Някои хора си проличават още на първите срещи какви любовници биха били. 
Дали ще са ревниви, изневеряващи, скъперници, търсещи изгода и т. н.

Вижте 8 от най-често срещаните типове любовници, с които любовта може да ни срещне. 

1. Даващият – Този тип любовник е безкористният. Той постоянно се раздава във връзката. Често такива хора смятат, че не са достатъчно добри за връзката или партньора си, страхуват се да не бъдат изоставени. Разбира се, може и просто природата им да е грижовна.

2. Той, който все взима – Това е типът партньор, който непрекъснато поема връзката под контрол и винаги иска нещата да стават по неговия начин. Такава личност вярва, че дава достатъчно на любимия човек и взаимоотношенията. Ето защо и не полага кой знае какви усилия.

Свързани статии

3. Контролиращият – Обикновено такива личности изглеждат много грижовни и любящи, внимателни към нуждите на другия във връзката. Но с времето няма да закъснеят със своите изисквания, фини манипулации.

4. Съмняващият се – Той никога няма да ви се довери напълно. И това важи не само за това дали вие няма да изневерите, но и като цяло дали може да е емоционално уязвим пред вас. Винаги трябва да дадете всичко от себе си, за да ги накарате да се чувстват сигурни и щастливи във връзката.

5. Актьорът – Фалшива личност, която ще ви подведе, че го е грижа за вас. Ще демонстрира с въпроси колко го е грижа за вас, но рядко ще предприеме действия, за да се погрижи за комфорта ви. Рядко би предложил помощ, когато имате нужда.

Свързани статии

6. Бягащият от отговорност – За него е характерно, че ако връзката ви се намира в сложна ситуация или вие имате лични проблеми, този партньор ще търси утеха извън нея. Такива личности обикновено не могат да поемат отговорност в любовта, твърде голям товар е за тях.

7. Манипулаторът – Той може да е в състояние да осигури всичко материално на половинката си. Въпреки това такива типове партньори не са подкрепящи. Те няма да се радват на успехите на любимия човек, а по-скоро биха го поставили в ситуация, в която да е зависим от тях за всичко.

8. Правещият компромиси – Този тип любовник няма нищо против да се отдаде на щастието на връзката. Търси начини да угоди на партньора си. Често избягва спорове, конфликти, приема решенията на другия.

Свързани статии

Коментирай