8 знака, че между вас има само похот

Вижте кои са

20.06.2024г. / 07 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всички сме чували за похотта. Въпреки че звучи като нещо повърхностно, тя е важен елемент във всяка романтична връзка. Това силно сексуално желание понякога може да ни заблуди да вярваме, че може да е нещо повече във взаимоотношенията с даден човек. Пламъкът на похотта рано или късно ще утихне и тогава истината става видима за нас. Похотта се различава от любовта.

Кои са знаците, че във вашата връзка има само похот, но не и любов или влюбеност?

1. Пренебрегвате лоши личностни черти – той ви прави неприлични коментари относно фигурата ви или друго. Среща се с други жени, не го крие, но вие сте съгласна с това.

Всичко това са напълно неприемливи личностни черти за някого, с когото се виждате, а може би имате и някаква връзка. Но вие ги неглижирате, защото сексът ви е много важен. Е, определено не става въпрос за влюбеност, а за похот.

2. Странностите му ви отблъскват – Ако наистина сте влюбени в даден човек, ще се влюбите и в неговите странности. Ако има нещо, което силно ви дразни във въпросния мъж и смятате, че не можете да допуснете да търпите непрекъснато това нещо в партньора до себе си, то очевидно изпитвате само похот към него.

Свързани статии

3. Има много страст помежду ви, но само това – Когато жадувате за някого, изпитвате страст, усещате се дори леко пристрастени към този човек. В същото време обаче си давате сметка, че не можете да разчитате на него, че връзката ви не ви дава усещането за стабилност и сигурност.

Определено това е знак, че сте наясно, че с този мъж няма да създадете семейство, а на този етап изпитвате само похот към него.

4. Не знаете нищо съществено за него и обратното – Ако не се чувствате достатъчно комфортно, за да споделяте живота си с партньора си, това е червен флаг. Освен това, ако никога не си правите труда да питате любовника си за живота му, близките му и т. н., тогава със сигурност изпитвате само похот.

5. Не можете да разговаряте с него – Можете ли да имате стойностни разговори с него? Да споделяте, да му се доверите? А той на вас? Ако това липсва помежду ви, определено единият или двамата изпитвате просто похот.

Свързани статии

6. Не ходите на срещи – Разходки в парка, на кафе, ресторант, кино, пътувания... Когато взаимоотношенията ви не са само сексуални, то тези неща съществуват помежду ви. Ако липсват, значи има само похот.

7. Не виждате бъдеще заедно – Не е нужно да знаете дали ще се омъжите за някого след няколко месеца, година, две... Въпреки това трябва да имате представа дали бихте могли да бъдете в дългосрочна ситуация с настоящия си партньор. Липсата на такава визия от ваша, от негова страна или от двете страни е показател само за похот.

8. Не усещате привличане след секс – Чувствате ли се понякога по-малко привлечени от мъжа след секса? Разбира се това може да се случи както при мъже, така и при жени, но е по-често при мъжете. Така че, ако страстта изчезне с възбудата, очевидно е, че не сте влюбени в него или пък той във вас.

Свързани статии

Свързани статии

Коментирай
Свободно време