7 навика, които да прекратите, ако искате щастлива връзка

Кои са вашите грешни навици, пречещи на любовта

18.07.2024г. / 08 56ч.
Илияна Николова
Смейте се заедно. Снимка: istock

Смейте се заедно. Снимка: istock

Всичко, което правите всеки ден, дори да изглежда незабележимо и незначително на пръв поглед, има значение за това как се отразява върху връзката и отношенията с партньора. Някои навици, които имате в ежедневието си или такива, които са присъщи за поведението ви могат да направят така, че щастието във връзката ви да се изпари с течение на времето. Кои са 7-те вредни навика, които да прекратите още сега, ако искате щастлива връзка?

1. Постоянно критикуване. 

Критиката и непрекъснатото мрънкане може да съсипят връзката ви. И не става дума само за директна критика към партньора ви, а за критика по принцип. Ако сте от хората, които мрънкат за всичко и са негативно настроени в абсолютно всяка ситуация без изключение, това ще отблъсне партньора ви много бързо. 

2. Недостатъчно време заедно. 

Един от вредните навици за връзките и отношенията е да не отделяте достатъчно време за половинката си и за това да правите неща заедно. Ако сте прекалено заети в работата си или постоянно показвате, че предпочитате да правите нещо различно от това да прекарвате време с партньора си, това ще счупи отношенията ви. 

3. Не подкрепяте партньора си. 

Ако не подкрепяте половинката си в това да подобрява постиженията си, да се усъвършенства независимо дали в работата или в нещо, което важно за него, това с времето ще повлияе зле на отношенията ви. Същото важи и ако вие не усещате подкрепа. 

4. Чести изблици на гняв или депресия. 

Ако имате навика да не успявате да контролирате качествено гнева си, ядосвате се в ситуации, в които не си заслужава да избухвате чак толкова или пък често сменяте настроенията и изпадате в депресии, това е червен флаг за партньора ви. Такива типове поведения биха разрушили връзката ви. 

Свързани статии

5. Контролиращо поведение. 

Още един вреден навик е да се опитвате да контролирате всичко, не само партньора си. Ако нагласата ви е такава, че искате да дирижирате всяка ситуация и да държите всичко под контрол, това е изтощаващо дори за най-спокойния и уравновесен партньор. Той би се отдръпнал от вас, ако усети такова поведение у вас. 

6. Несъгласие по важни теми. 

В повечето случаи е почти невъзможно да сте на едно мнение по всички важни въпроси и цели в живота ви. Нормално е да имате разногласия, но е важно да проявявате разбиране и приемане на гледната точка на другия. Ако имате навика твърдоглаво да отстоявате само вашите интереси и цели, това ще ви раздели. 

7. Липса на комуникация

Вреден навик е да не общувате качествено. Недомлъвките, неизказването на истинското мнение, отминаването на сериозните теми, по които е добре да говорите, за да изглаждате проблемите си са неща, които могат да влошат връзката. Липсата на качествена комуникация е навик, който руши отношенията.

Свързани статии

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
ДА ( преди 1 месец )
Така че мъже , да си знаете ! Тази няма да стане - гаранция . Жената си е жена , за най-добре трябва да ви посъветва адвокат какво да очаквате от жена ! Много неприятни но законни изненади !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар