8 признака, че колега си пада по вас

Как да разберете дали има интерес към вас

03.07.2024г. / 06 00ч.
Мария Василева
Сигнали, че колега е влюбен във вас. Снимка: istock

Сигнали, че колега е влюбен във вас. Снимка: istock

Ако работите в колектив и от известно време забелязвате интерес към вас от ваш колега, сигурно се питате дали това не е просто учтивост.

Кои са сигналите, че той наистина си пада по вас?

Пише ви съобщения

Вашият колега често ви пише съобщения, свързани с работата, но винаги има тънко отклонение към обсъждане на любимите ви предавания или пък планове за уикенда. Тази промяна в разговора може да е намек, че той търси по-лична връзка. 

Използва много емотиконки 

Прекомерното използване на емотикони (като сърце, намигване, изчервяване) в разговорите ви с този колега може да показва неговите чувства. В края на краищата, емоджитата могат да изговорят хиляди думи, без да произнесат нито една. 

Харесва му да е близо до вас 

По време на срещи той може небрежно да седне на стола до вашия, като внимава да не изглежда прекалено нетърпелив. Или може би той минава по заобиколен път до бюрото ви. Ако той търси възможности да бъде близо до вас, това може да е показател, че е хлътнал. Той не иска да го прави очевидно, така че винаги ще има някакво извинение да бъде там. Опитайте този експеримент: когато той стои до вас, преместете се в друга част на стаята. Ако той небрежно се разходи около вас след няколко минути, има голям шанс да иска да е близо до вас, защото тайно ви харесва.

Обядвате виртуално

Вашият колега винаги изглежда нетърпелив да обядвате виртуално заедно, като ви кани да му покажете какво хапвате или пък ви пита кои са любимите ви ястия. 

Изпраща ви забавни снимки 

Всяка сутрин, като по часовник, вашият колега има готова забавна картинка, която да ви накара да се смеете. Тези ежедневни усилия да озари деня ви предполагат, че той иска да инвестира във вашето щастие. 

Когато иска да говори за работа, винаги избира вас 

Ако той наистина обича разговорите с вас, може би си пада по вас. Той вероятно ще омаловажи влюбването си, като започне разговора с подходящ въпрос, свързан с работата, но няма да мине много време, преди да се насочи към други теми. Ако вашият колега обича да говори с вас, но все още не ви е поканил на среща, той може да се опитва да разбере по-добре дали го харесвате, преди да предприеме следваща стъпка. 

Свързани статии

Той иска да работи по проекти с вас

Ако ви иска в екипа си, може би се опитва да прекарва време с вас. Това може да е неговият начин да се доближи до вас, като същевременно поддържа отношенията професионални. Изследване на романтиката на работното място показва, че колкото по-често общуваме с някого, толкова по-бързо се изгражда привличането.

Ако искате да разберете дали той тайно ви харесва, попитайте защо е поискал да работи с вас. Ако той отговори с реплика от типа: „Защото си добър в правенето на електронни таблици“, той може да ви вижда само като колега професионалист. Но чувствата му може да са по-дълбоки, ако той отговори: „Защото е забавно да бъда с теб.“

Възможно е той да пази чувствата си в тайна, защото смята, че служебните отношения могат да усложнят работата му, тъй като основният му фокус в момента може да е кариерата му. 

Той винаги ви предлага помощ

Ако той винаги ви пази, това може да означава, че изпитва романтични чувства. Може би той се намесва, за да ви помогне да разберете защо копирната машина не работи. Или пък ви помага да носите папки? Ако той винаги иска да помогне, може би така тихо иска да ви покаже колко го е грижа. Възможно е той да е от онези хора, които правят всичко, но ако изоставя всичко, което прави с други колеги, за да помогне на вас, това може да е ясен сигнал, че той си пада по вас. 

Свързани статии

Коментирай