Защо той не е активен, въпреки че ви харесва?

Не ви харесва чак толкова много 

05.07.2024г. / 10 30ч.
Михаела Лазарова
Флиртовете са забавни. Снимка: istock

Флиртовете са забавни. Снимка: istock

В любовта винаги има тръпка, игра и куп въпроси, на които търсим отговори. Когато харесаме определен мъж и усетим и че на него не сме му безразлични, обикновено ни се иска това между нас да се задълбочи. Има флирт, забавно е когато споделяме компанията си, но той не е активен към нас или е бил до едно време и след това е спрял. 

Защо един мъж не е активен, въпреки че ви харесва? 

Вие сте обвързана 

Невинаги можем да избираме към кого да сме привлечени. И често се оказваме привлечени от хора, които вече са в любовна връзка. Когато това се случи, мъжът има няколко избора. Той може да е активен към вас, надявайки се да имате само интимности. Да е активен, надявайки се да предпочете него през сегашния ви партньор или да се дистанцира от вас и да запази само приятелския тон. 

Свързани статии

Той е емоционално недостъпен

За съжаление, някои мъже са труден типаж за любовна връзка. Емоционално недостъпните господа обикновено са имали лош опит с връзки в миналото. Това ги кара да не са склонни да влизат в сериозни взаимоотношения, тъй като не са готови за емоционалните изисквания, които ще се има към тях.

Вместо това, дори и да харесват една жена, те по-скоро биха се опитали да избегнат взаимодействието с нея, като по този начин ще попречат на това да имат сериозни взаимоотношения. 

Той е обвързан

На вас това дали ви е известно или мъжът, когото харесвате умело го крие? Напълно възможно е той да ви харесва, да флиртувате, да излизате от време на време, но повече от това да не дава от себе си. Една от причините е, че или е обвързан или се среща с друга и все още не може да реши коя повече го впечатлява. 

Свързани статии

Не е сигурен дали имате интерес към него 

Един мъж може да ви харесва, да ви го показва, но ако не му дадете ясни знаци, че симпатиите ви са взаимни, то той няма да е активен към задълбочаване на взаимоотношенията ви. Ако изпитвате емоции и искате нещо повече – покажете му. 

Той се страхува от отхвърляне

Да, мъжете също имат тези страхове. Дори тези, които са много привлекателни не биха искали да се почувстват нехаресвани и нежелани. Ако на мъжът, към когото сте привлечена вече му се е случвало да бъде отхвърлен, то той ще е много предпазлив и няма да иска самочувствието му отново да пострада. 

Този страх от отхвърляне често е бариера, която пречи на много мъже да изразят ясно чувствата си, особено ако господата не се смятат за достатъчно достойни за дадена жена. Заплахата от отхвърляне и ударът върху егото, който носи, ги кара да се опитват да избягват задълбочаване на взаимоотношенията. 

Свързани статии

Не ви харесва чак толкова много 

Това също може да е възможна причина да не е активен толкова към вас. Ако той не се опитва да изгради връзка с вас, може да се окаже, че не е толкова заинтересован, колкото сте мислили, че е. Когато един мъж наистина харесва една жена, то той ще го покаже и докаже. 

Той може да има своите причини да се опитва да избегне задълбочаването помежду ви, но рано или късно истинските му чувства ще излязат на повърхността. Ако не го направи, явно не ви харесва достатъчно. 

Свързани статии

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
анонимен ( преди 2 дни )
Или просто е мързелив и чака всичко на готово. Но такива господа и в съместния живот ще са такива и всичко ще падне на вас.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време