5 неща, които двойките в здравословна връзка никога не правят

Учете се от тях

15.07.2024г. / 14 17ч.
Илияна Николова
Тези двойки не се съдят непрекъснато. Снимка: istock

Тези двойки не се съдят непрекъснато. Снимка: istock

Щастлива и дълготрайна връзка, потопена в здравословни отношения е нещо, за което мнозина мечтаят. Със сигурност всички предизвикателства, които отношенията могат да предизвикат между двама души биха били по-лесни за понасяне, ако се намирате в здравословна връзка, в която няма единоборство и стремеж за взимане на надмощие, а цари пълно разбирателство и желание да продължавате заедно напред независимо от всичко. 

За да успеете да постигнете това е добре да почерпите опит от двойките, които вече се намират в такава здравословна връзка, която не може да се помрачи от никакви обстоятелства. Вижте 5 неща, които двойките в здравословна връзка никога не правят. 

1. Те не бързат с първата си реакция, когато имат спор. 

Нали знаете как ви се иска веднага да изкрещите мнението си или да нападнете партньора си в отговор, когато той ви нападне по време на конфликт? Не искате да падате по гръб и бързате да отговорите преди да сте преброили до десет. Е, именно това е нещото, което двойките в здравословни отношения не правят. Важно е да преброите до  10 винаги, когато ви се прииска да кажете нещо, за да си го върнете. 

2. Те не съдят връзката си веднага след конфликт, обявявайки я за провалена. 

Двойките в здравословни връзки не обявяват капитулация всеки път, когато се изправят пред трудност заедно. Споровете, неразбирателствата, конфликтите, дори задълбочаващите се проблеми не са задължителен повод да си кажете – ето, край. Преди да се предадете и да обявите връзката си за провалена и приключила, замислете се как да оправите конфликтите. 

3. Те не се залепят един за друг без никакво свободно време за себе си. 

Много е важно да не забравяте, че сте индивидуални личности, въпреки че сте влюбени и сте във връзка. За да бъде тя здравословна е важно да не забравяте, че имате своите индивидуални интереси, нужда от време за себе си. Това ще ви запази като личности и ще ви помогне да сте по-пълноценни във връзката. 

Свързани статии

4. Те не се съдят постоянно. 

Ако искате да имате здравословна връзка, избягвайте да се съдите за щяло и нещяло. Хората в здравословни отношения избягват да правят това, защото знаят колко важно е зачитането на мнението и личността на другия. Ако не се приемате с цялата палитра от положителни и отрицателни черти, връзката ви трудно ще просъществува в здравословен вид. 

5. Те не избягват интимността при всеки появил се проблем. 

Една много характерна обща черта на двойките в здравословни връзки е способността им да не прехвърлят проблемите си върху интимността и близостта си. Не наказвайте партньора си с отказ от секс всеки път, когато имате конфликт или спор. Нека сексът не бъде оръжие, което да използвате всеки път, когато се появи проблем. Конфликтите се решават с обсъждане и общи усилия за намиране на решение, а не с лишения от удоволствие.  

Свързани статии

Коментирай