Мъжът ми има пари, но не го обичам. Какво да правя?

Въпрос за рубриката на психолог Петя Георгиева

12.07.2024г. / 09 03ч.
Аз жената
Въпрос в рубриката "Вашият въпрос-нашият съвет." Снимка: istock

Въпрос в рубриката "Вашият въпрос-нашият съвет." Снимка: istock

Рубриката на Az-jenata.bg „Вашият въпрос – нашият съвет“ ви дава възможност да отправите въпрос, който ви терзае, на имейл info@az-jenata.bg, а психолог Петя Георгиева ще ви отговори.

Днес публикуваме читателски въпрос, като името на автора ще запазим в анонимност. Под въпроса публикуваме отговора на психолог Петя Георгиева.

Въпрос:

Искам да се разделя с мъжа ми, защото се влюбих в друг.

Бяхме заедно и усетих, че с него е всичко по-различно. Има тръпка и с него можем да си говорим за всичко, без притеснения.

Има обаче един проблем – той няма пари, няма си нищо. Преди е имал, но в момента няма нищо, а и има здравословен проблем и не може да започне работа каква да е, защото е с високо кръвно налягане.

Много го обичам и той мен, и единствената причина да не сме заедно е тази – парите.

Мъжът ми има пари, но това не ми е достатъчно, за да остана с него. Какво да правя?

Отговор:

Здравейте,

Благодаря за споделянето и въпроса!

Най-важното е първо вие самата за себе си да знаете кое е по-важно лично за вас, тъй като имате вече база за сравнение. Аз не знам точно в какво се изразява проблемът с кръвното налягане и колко точно е сериозен, но вероятно все пак има професии/длъжности или дори дейности, които все пак са подходящи.

Още нещо, ако „преди е имал пари“, то е много вероятно да има способността и възможността отново да има, ако пожелае и положи необходимите действия за целта, разбира се. Насоката ми е да се замислите повече не върху това, че „няма пари“, а върху това дали иска да има и дали е готов да се постарае, потруди и опита.

Моята препоръка е основно вие да сте наясно със себе си, какво ви е важно да има в отношенията и най-вече – дали ще се чувствате добре с мъж, който няма пари и не прави нищо, за да промени това или пък прави. Действията му в тази посока ще ви дадат най-правилния отговор.

Успех,

Петя

Свързани статии

* * *

Петя Георгиева е психолог, семеен и брачен консултант. За себе си споделя, че е посветена да служи на хора, които изпитват болка и проблеми в отношенията си, искат да са по-удовлетворени, по-щастливи, уверени и целеустремени.

В рубриката „Вашият въпрос – нашият съвет“, психолог Петя Георгиева отговаря на читателски въпроси, които може да ни изпращате на редакционен имейл: info@az-jenata.bg.

Коментирай