10 важни неща, когато връзката ви се изплъзва

Как да си върнете любовта и близостта с партньора

01.08.2024г. / 14 05ч.
Илияна Николова
10 важни неща, когато връзката ви се изплъзва.Снимка: istock

10 важни неща, когато връзката ви се изплъзва.Снимка: istock

Връзките понякога ни се изплъзват. Любовта започва да угасва, партньорът ни да се отдръпва, а ние се чувстваме все по-безпомощни да оправим нещата. Вместо да стоите и да гледате как връзката ви се разпада, направете тези 10 неща, ако усещате, че любовта ви се изплъзва. 

1.    Осъзнайте проблема. 

За да успеете да спрете връзката ви от това да ви се изплъзне между пръстите, осъзнайте откъде идват проблемите с партньора ви. Осъзнатостта е много важна за решаването им и за изглаждането на разногласията. 

2.    Малки жестове на внимание. 

Ако забележите, че връзката ви ви се изплъзва, обърнете внимание на половинката си и му подарете специално отношение. Малките жестове на внимание и обич ще ви помогнат да си върнете изгубеното помежду ви. 

Свързани статии

3.    Стимулирайте усещането за сигурност във връзката. 

Ако направите така, че партньорът ви да ви усеща като убежище, пристан, на който да се връща отново и отново, защото там се чувства в безопасност, това ще помогне да предотвратите изплъзването на любовта. Всеки ден се старайте да създавате усещане за сигурност, което ще заздрави отношенията ви. 

4.    Питайте, не предполагайте. 

Един от най-честите проблеми, пораждащи отдалечаване на партньорите един от друг и изплъзването на връзката е допускането на това какво мисли другият. Вместо да предполагате, питайте. Откритата и откровена комуникация е винаги най-доброто решение да предпазите връзката от разпад. 

5.    Възприемчивост. 

За да предпазите връзката си от изплъзване е важно не само да сте наясно с проблемите, но и да възприемате мнението на другия. От голямо значение за това да успеете да се доближите отново един към друг е да се научите да възприемате и приемате мнението, нагласите, мисленето и начините на другия. Само така ще успеете да възстановите близостта между вас. 

6.    Признателност. 

Ако отдавате признателността си на партньора, това няма да остане незабелязано. Един от начините да възстановите изгубеното и да заздравите пукнатините, които ви отдалечават и карат връзката да ви се изплъзва е признателността. Важно е половинката ви да усеща, че го обичате, уважавате и сте му признателни за всяко усилие, което полага. 

Свързани статии

7.    Бъдете присъстващи и ангажирани. 

За да възстановите близостта и хармонията си, както и да спрете изплъзващата се любов помежду ви е много важно да бъдете тук и сега. Недейте просто да съществувате заедно, а бъдете ангажирани с другия във всеки момент, в който е необходимо. Слушайте партньора си, когато говорите. Не се разсейвайте с телефона си или с телевизора, докато вечеряте или обсъждате нещо важно. Важно е да сте там не само тялом, но и духом. 

8.    Поемайте рискове и бъдете уязвими. 

Едно от нещата, с които можете да спрете изплъзващата се връзка е да покажете уязвимостта си. Когато човекът, когото обичате усеща, че ви е нужен и че може да ви подкрепи, той ще се почувства приобщен. Не се страхувайте да поемате рискове заедно. Това ще ви сближи. 

9.    Реципрочност. 

Вместо да чакате подходящия момент да кажете нещо, действайте веднага. Не отлагайте, дори да става дума за трудни разговори. Реагирайте веднага и не прикривайте онова, което имате нужда да кажете или да изразите. Ако замитате под килима всичките си мисли и чувства, някой друг ще се появи, за да заеме вашето място. 

10.    Работете със себе си. 

Накрая, но определено не и на последно място е едно от най-важните неща, които да направите, за да спасите изплъзващата се връзка. Работете над себе си, анализирайте поведението и грешките си, всеки ден се опитвайте да се самоусъвършенствате и да се превръщате в по-добра версия на себе си. Няма по-силна мотивация да оправим пропуканите отношения и да спрем изплъзването на любовта от тази да обичаме себе си и да се стараем да работим върху това да се превърнем в най-добрите партньори.

Коментирай