Какво не трябва да правите за един мъж?

Да го гледате като малко дете

09.08.2024г. / 17 34ч.
Михаела Лазарова
Какво не трябва да правите за един мъж?.Снимка: istock

Какво не трябва да правите за един мъж?.Снимка: istock

Жените сме по-емоционални и грижовни по природа. Казват, че отношението ни към любовта и любовните връзки се формира в нас още докато сме деца. 
Това означава, че ако не сме имали подходящи примери в семейството си е много вероятно да правим грешни избори в любовен план, да пренебрегваме себе си, заради мъжа до нас.

Какво не трябва да правите за един мъж?

Да му се молите 

Истинската любов няма нужда да бъде молена. Истинската любов се случва естествено и без усещане за тежест, ангажимент, работа. Когато двама души искат да бъдат заедно, за тях е удоволствие да полагат усилия за връзката, да правят другия щастлив.

Когато молиш някого да те обича, никога няма да получиш любовта, която търсиш, и искаш нещо, което той очевидно не може да ти даде. Любовта трябва да те издигне по-високо, а не да те постави в усещане за унижение.

Свързани статии

Преговаряте с него, за да го задържите

Още нещо, което една жена не бива да иска от мъжа до себе си. Никога не трябва да бъдете с някого, който ви кара да „преговаряте за условията“ на вашите взаимоотношения, за да бъде с вас. Връзка, основана на заплахи, няма щастливо бъдеще.

Това, за което може да „преговаряте“ е какво ще хапнете, кой ресторант да посетите, кой филм да гледате, къде да пътувате и т. н. И това е в положителния смисъл, когато и двамата се вълнувате от мнението на другия и сте готови на решение, приятно и за двама ви.

Не бива да плачете пред него 

Освен ако не е от радост. Ако партньорът ви държи на вас, никога няма да ви накара да страдате. Плачът пред мъжа няма да го трогне, а ще му даде още повече сила да се възползва от вашата уязвимост.

Свързани статии

Лъжете за него

Ако криете дори едно негативно нещо за него пред приятелите си, близките, вие сте в грешна връзка. Ако се преструвате, че той е някой, който не е, вие сте с неподходящия човек. Разбира се, че не бива да споделяме всичко за личния си живот, дори с близки, но когато прикриваме негативното поведение на мъжа до себе си, особено ако той ни е помолил, то тогава се намираме в грешната връзка.

Да му помагате финансово 

В една връзка е важно партньорите да се грижат един за друг. Да си помагат финансово, когато някой загуби работата си. Но за да се доверим чак толкова на мъжа до себе си, той трябва да е доказал, че е работлив, деен, че парите, които ще му дадем, няма да бъдат пропилени. Доверието се гради с времето, със ситуации.

Проблемът е, че ако придобиете навика да давате големи или определени суми на мъжа до вас, вие се превръщате в обект на злоупотреба.

Свързани статии

Да го гледате като малко дете

За жалост има жени, които попадат в любовни връзки с мъже, които не се проявяват с постъпките си като такива. Не помагат в домакинската работа, с децата, чакат жената да се справя с всичко сама, докато те не си създават излишни усилия и стрес. Не сте длъжна да издържате и отглеждате партньора си!

Свързани статии

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
анонимен ( преди 4 седмици )
Като гледам логиката на статията, не трябва и много да се привързвате към него. Някой по-богат и по-наивен ще излезе.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Име ( преди 1 месец )
Не трябва да сте с мъж, с който не се обичате!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 1 месец )
ne e viarno . 6tom e 4ovek , ima nujda ot vsi4ko . nikoga ne sum gre6ala v orno6enieto si kum horata.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар