5 причини мъжете да игнорират жените въпреки чувствата си

Какво кара мъжете да се отдръпнат

11.09.2024г. / 15 26ч.
Илияна Николова
5 причини мъжете да игнорират жените. Снимка: istock

5 причини мъжете да игнорират жените. Снимка: istock

На всяка жена се е случвало да чака съобщение от мъж в продължение на дни, чудейки се защо не я търси, защо не отговаря, защо е изчезнал, след като предишното му поведение е подсказвало съвсем друго. Много са причините, поради които мъжете игнорират жените като потенциални партньори. Но невинаги това означава, че е изгубил интерес към вас. Някои мъже нямат настъпателен подход във връзките и не се хвърлят стремглаво в преследването на една жена.

Въпреки че повечето жени си представят началото на връзките като едно безкрайно и настоятелно ухажване от страна на мъжете, невинаги нещата се случват по този начин. Сред многото причини мъжете да игнорират жените, които иначе харесват, се открояват някои, които са особено често срещан феномен. 

Ето 5 причини мъжете да игнорират жените като потенциални партньори. 

1.   Жената, която харесва един мъж е заета. 

В живота понякога се случва така, че хората, към които изпитваме влечение са обвързани. Когато един мъж разбере, че жената, към която има интерес всъщност не е сама, той може да се отдръпне и да започне да я игнорира. Допреди да разбере, че сте обвързани, мъжът се е държал по начин, който отявлено ви е дал да разберете, че ви харесва, но след това се е отдръпнал.

Ако вие самата имате интерес към него повече, отколкото към настоящата си връзка и сте имали очаквания от вероятните ви бъдещи отношения, нормално е да се почувствате отблъсната и игнорирана.

Свързани статии

2.   Чувствата му са едностранни. 

Един мъж може да се отдръпне и да започне да ви игнорира, ако усети, че не изпитвате влечение като неговото. Ако държите на флирта с този мъж, постарайте се да разбере, че го харесвате. Именно несигурността му във вашите намерения и чувства може да е в основата на това да се отдръпне и да започне да ви игнорира.

3.   Ежедневието му е изключително заето. 

Понякога на жените им изглежда, че са игнорирани, но това реално не е така. Възможно е ежедневието на мъжа да е прекалено заето и да е ангажиран сериозно, за да може да ви обърне достатъчно внимание. Това може да е предизвикало внезапното му изчезване от вашето полезрение.

Свързани статии

4.   Той крие нещо. 

Един от вариантите мъжете да игнорират жените, към които отявлено са проявили интерес и са запалили техния е, че крият нещо. Ако нещата са започнали да навлизат в друга фаза, мъжът може да е решил да се отдръпне, защото крие нещо. В повечето случаи става дума за друга връзка, която още не е приключила. В други случаи сред вероятните причини е мъжкото его, егоизмът и концентрацията към себе си и собствените нужди, тайните, трудности в изразяването на емоциите.

5.   Играене на игра. 

Може да ви се стори странно, но някои мъже смятат, че ако играят игри и се появяват, а след това се отдръпват рязко, това ще пробуди женския интерес още повече. В някои случаи това наистина работи. В други жените също се отдръпват, защото се чувстват сериозно пренебрегнати. Обикновено мъже с ниско самочувствие действат по този начин. Игричките са характерни за мъже в незряла възраст, мъже с малък опит с жените и мъже с ниско самочувствие.

Свързани статии

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
анонимен ( преди 6 дни )
Причина номер едно: "за какво ми е?". Всмисъл, тя има свръхочаквания към мен, а в замяна какво предлага? Нищо, без което да не мога.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота