3 въпроса, които никога да не задавате на партньора си

Какво не трябва да питате половинката си

22.08.2024г. / 15 38ч.
Илияна Николова
3 въпроса, които не бива да му задавате. Снимка: istock

3 въпроса, които не бива да му задавате. Снимка: istock

Въпроси могат да се появят по всяко време във връзката. Те се появяват най-вече, когато усещате, че нещо не е наред. Но сред всички въпроси, които можете да зададете на половинката си в такива моменти се открояват три въпроса, които никога не трябва да задавате. Те издават отчаяние, могат да влошат отношенията ви още повече, а могат и да подскажат безкрайно ниско самочувствие, което ще отблъсне партньора ви още повече.

Кои са трите въпроса, които никога при никакви обстоятелства не трябва да задавате на партньора си?

Свързани статии

1.    „Още ли ме обичаш?“

Усетили сте, че нещата не вървят добре. Имате проблеми помежду си. Не успявате да ги разрешите, а с течение на времето сте започнали да усещате, че партньорът ви се е отдръпнал от вас. Всичко това може да се изясни с подходящата комуникация, но в никакъв случай не започвайте с този въпрос. Ако попитате партньора си дали все още ви обича, това ще подскаже вашата несигурност във връзката.

Ще ви накара да изглеждате с ниско самочувствие, търсещи валидация, одобрение, отчаяно доказателство за любов в тези две думи „обичам те“. Обичта и любовта се показват и доказват с действия, не с думи. Не правете грешката да задавате този въпрос, защото какъвто и да е отговорът той няма да оправи нещата между вас.

Свързани статии

2.    „Искаш ли да скъсаме?“

Това е вторият въпрос, който никога не трябва да задавате на партньора си. Можете да повдигнете темата по заобиколен начин, но не назовавайте нещата така. Този въпрос отново издава вашата несигурност и ниско самочувствие. Показва, че знаете какъв е изходът от вашите отношения, но не ви стиска да го направите. Подсказва още, че сте готови да търпите токсични отношения или връзка без любов, стига партньорът ви да каже, че не иска да късате. Ако имате неразрешени проблеми това е въпросът, който в никакъв случай не трябва да задавате.

Свързани статии

3.    „Искаш ли да се съберем/сближим отново?“ 

Още един въпрос, който издава безкрайна несигурност във връзката и най-вече в себе си. Никога не питайте това. Не задавайте този въпрос на партньора си независимо дали е настоящ или бивш. Изследванията показват, че несигурността в себе си и връзката е една от най-честите причини за провал в отношенията. Ако подходът ви е един и същ във всяка връзка и всеки път имате неуспех, не се радвате на щастие във връзките си и удряте на камък, в даден момент трябва да се замислите дали именно вашата несигурност не е причината да се проваляте в любовта.

Свързани статии

Коментирай
Свободно време