Ако не чувствате тези 8 неща, значи не е любов

По какво личи, че връзката ви не е базирана на истинска любов

14.08.2024г. / 10 45ч.
Илияна Николова
Искате да създавате неща заедно. Снимка: istock

Искате да създавате неща заедно. Снимка: istock

Търсенето на истинската любов е нещо, към което повечето хора се стремят. Надали ще попаднете на някого, който ще ви каже, че не търси обич, разбиране, щастие в любовта. Но откриването на истинската любов често е предизвикателство, пред което животът ви поставя. Намирането на перфектния и напълно подходящ партньор понякога е трудна задача и обстоятелствата невинаги зависят от вас.

Но ако сте срещнали човек, с когото се чувствате повече от прекрасно, значи може би сте открили и истинската любов. Ето и 8-те неща, които ще почувствате, ако сте намерили любовта на живота си.

Свързани статии

1.   Романтична любов. 

Ако изпитвате романтични желания към партньора си, искате да го радвате с изненадващи подаръци, да му приготвяте любимата вечеря, да се усамотявате и да се гушкате на приглушена светлина, значи сте открили истинската любов. Романтиката и желанието да си я осигурите заедно е белег на това.

2.   Желание да продължите напред заедно. 

Един от признаците, че сте намерили истинската любов е, когато ви се прииска да продължите живота си заедно с този човек. Мечтаете да развиете връзката си, да я надградите и да я превърнете в нещо истинско за цял живот.

3.   Вие сте заедно срещу света. 

Когато сте открили истинската любов в очите на партньора си, вие ще сте готови да бъдете един до друг във всяко предизвикателство. Ще се изправяте срещу всички предизвикателства, проблеми, хора, бъркащи се в отношенията ви, обстоятелства, които ще се опитват да ви разделят. Всичко това няма да е възможно, защото вие сте заедно един до друг във всяка трудност.

Свързани статии

4.   Искате да създавате неща заедно. 

Друг важен признак на истинската любов е, когато искате и имате желание да създавате, да изграждате, да творите заедно с партньора си. Изпитвате желание да изграждате живота си заедно и всичко в него – от отношенията ви, до общия ви дом, плановете ви за бъдещето, изобщо всичко.

5.   Разочарование, но без желание да си тръгнете. 

Един много характерен признак на истинската любов е, когато започнете да изпитвате разочарование от партньора си в дадени моменти. Когато фазата на медения месец отмине и започнете да виждате всички несъвършенства и негативни черти в характера на партньора си е нормално да започнете да изпитвате разочарование в дадени моменти. Но въпреки тях и през ум не ви минава да се разделите. Това е знак на истинска любов, в която сте приели партньора си какъвто е.

Свързани статии

6.   Несъвместимости. 

С течение на времето сте започнали да откривате несъвместимостите между вас, които ви причиняват поводи за конфликти. Въпреки тях обаче не сте си помисляли да се разделяте, а по-скоро искате да ги изгладите, да намерите път за разрешаването им. Това показва, че с партньора ви имате истинска любов.

7.   Усещате, че любовта е пътешествие, не крайна цел. 

Когато човек е истински влюбен в партньора си и усеща истинска любов, отдадена обич към него, той знае, че с човека на живота си ще преминат заедно през добро и лошо. И е готов на това. В такива моменти спирате да мислите за крайната цел, а просто се отдавате на всеки миг заедно през дългото пътешествие, наречено истинска любов.

8.   Освобождавате се от страха и недоверието. 

Един от сигурните знаци, че сте открили истинската любов е, когато не се страхувате, че ще изгубите партньора си или че ще ви излъже. Имате му пълно доверие и се чувствате спокойни с него. Дори когато не е близо до вас, през ума ви не минават мисли на съмнение и страх, че ще бъдете измамени.

Свързани статии

Коментирай