8 начина да върнете пламъка под завивките

Гледайте телевизия голи

03.09.2024г. / 14 10ч.
Мария Василева
8 начина да върнете пламъка под завивките. Снимка: istock

8 начина да върнете пламъка под завивките. Снимка: istock

Без значение от колко време сте с вашия партньор, идва момент, в който усещате, че нещата имат нужда от лек тласък. Вместо да се отказвате или пък да търсите вината в себе си или другия, опитайте се да не допускате подобна ситуация да обостри отношенията между вас. В следващите редове ще ви предложим няколко идеи как да върнете пламъка под завивките. Ето ги и тях:

Поддържайте мистерията жива

Без значение колко време сте заедно, полагайте усилия да бъдете съблазнителни и да поддържате еротичната си връзка свежа.

Внесете някаква изненада във връзката. Разрушавайте предсказуемия модел от време на време и изненадайте любимия с неприлично предложение на необичайно място. Това може да помогне за поддържане на желанието живо.

Комуникирайте 

Едва ли има нещо по-важно за една връзка от комуникацията. Не се страхувайте и говорете открито с партньора си за вашите желания, фантазии, мечти или пък идеи.

Можете да използвате този трик и за сферата на интимните отношения. Споделете на човека до вас какво желаете. Не допускайте да трупате негативна енергия и задни мисли, които в един момент могат да избухнат с пълна сила. 

Редекорирайте 

Направете вашата спалня истинска арена на страстта, като добавите свещи, допълнителни възглавници и копринени или сатенени чаршафи.

Свързани статии

Гледайте телевизия голи 

Сложете меко одеяло на дивана, след което се сгушете под него, за да гледате филм заедно. Контактът кожа до кожа ще повиши вашия окситоцин (свързващият хормон) и ще увеличи чувството на възбуда.

Насрочете си среща 

Дори и да сте заедно отдавна, вероятно в ежедневието ви вече не намирате време един за друг. Претовареният работен ритъм и стресът допълнително усложняват взаимоотношенията. Ето защо, намерете сила и кажете: “Стига!”. Ако имате желание, ще намерите и време.

Кажете на любимия си, че тази седмица ще имате среща. Не е нужно да посещавате скъп ресторант или модерно заведение. Достатъчно е да отделите час – два и да сте заедно – дори на разходна в парка. Това със сигурност ще ви създаде настроение и ще ви накара да затоплите отношенията помежду си. 

Свързани статии

Опитайте нови неща 

Със сигурност можем да кажем, че рутината убива. Без значение за какво става въпрос, монотонното ежедневие може да ни лиши от удоволствията на живота. Ето защо, помислете за какво винаги сте мечтали – да скачате с парашут? Да летите с парапланер? Да опитате нов спорт? Никога не е късно да пробвате нещо различно.

Емоцията, която това ще ви донесе, може да внесе и доза енергия в сексуалните ви отношения. Не бързайте да се оправдавате с липса на време и финанси. Запомнете, че разнообразието е солта на живота. 

Потърсете професионална помощ 

Ако сте опитали какво ли не и все още не усещате вашите интимни отношения да са се подобрили – можете да потърсите професионална помощ. Запомнете, че проблемите в секса често пъти могат да бъдат причинени от най-различни фактори – прекалено много работа, стрес, тютюнопушене, лоша диета и разбита се – медицински причини.

За предпочитане е да посетите психолог и да се консултирате с лекар. 

Преодолейте пропастта помежду си 

Когато започнете да се отваряте повече, споделете различните си желания. Когато започнете да ги обсъждате по-задълбочено, те може да не изглеждат толкова срамни и плашещи, колкото сте мислили първоначално. Обсъждането на вашите нужди и желания може да ви помогне да постигнете компромис и заедно да преодолеете различията. Вероятно ще намерите общ език, за да можете да внесете неща в сексуалния си живот, които ще харесат и на двама ви. 

Свързани статии

Коментирай