6 начина да спасите брака си от развод

Опитайте се да се свържете отново с партньора си

05.09.2024г. / 11 53ч.
Мария Василева
6 начина да спасите брака си от развод. Снимка: istock

6 начина да спасите брака си от развод. Снимка: istock

Драстичното решение да прекъснете законово партньорството с човека до вас, понякога изглежда като най-добрият вариант и за двама ви. Но дали това наистина е така? Можете ли да спасите брака си? Вижте как в следващите редове: 

Организирайте си срещи 

Отделяйте време за вечерна среща всяка седмица – дори за да си вземете сладолед или да сготвите заедно нова рецепта. Качественото време заедно е от съществено значение. То означава да отделите време на вашата двойка да излезе и да сподели. Това помага за борба с монотонността, позволява ви да се опознаето по-добре и да се наслаждавате повече на времето си заедно.

Ако имате малко бебе, можете просто да го оставите в количката и да се разходите из търговския център или да посетите местния парк. Продължете да правите нещата, които правехте, когато излизахте. Малките, обмислени жестове могат да помогнат на двойките да се почувстват като младоженци. Опитайте да оставите на партньора си малки любовни бележки, където ще ги намери, направете му кафе сутрин или купете любимата му закуска в магазина за хранителни стоки. 

Свързани статии

Не се опитвайте да контролирате партньора си 

В здравите бракове и двамата партньори имат взаимно уважение един към друг. Това може да означава различни неща за различните двойки, но ето някои основни признаци, които трябва да имате предвид: не се опитвайте да се наблюдавате или контролирате един друг; дайте място на партньора си да бъде човекът, който е; научете се да си сътрудничите при големи решения (като харчене на пари и отглеждане на деца). 

Приемете промените 

Точно както уговаряте срещи, за да завършите ангажиментите си в професионални и социални дейности, помислете, че вашият брак е един от тях и имате доживотен ангажимент към съпруга си. Прекарайте известно време един с друг, за да опознаете човека, за когото сте се оженили, както и това, в което се е превърнал след брака.

Вашите нужди, очаквания и начини за справяне с живота са се променили. Дайте време на себе си, свикнете с промените и ги приемете като част от един непрекъснат процес на живот и съжителство.

Свързани статии

Приятелството освобождава стреса

Да бъдеш приятел със съпруга си е рецепта за щастлив и успешен брак. Много пъти се случва бракът ви да започне да дава сигнали за чисто социално задължение и да започнете да мислите, че бихте били много по-щастливи без тази допълнителна отговорност. Приятелството с вашия съпруг може да ви освободи от градивните елементи на причините за развод. Споделете с него своите страхове и съмнения без задръжки. 

Бъдете верни 

Някои стари съвети са вечно зелени. Извънбрачните връзки и изневярата никога не помагат за облекчаване на напрежението, а само ви подтикват към прекратяване на брачния съюз. Лоялността към вашия съпруг е от изключително значение, за да почувствате доверие и уважение. Ако имате сексуална зависимост или смятате, че вашият съпруг не е в състояние да отговори на вашите физически и сексуални изисквания, потърсете професионална помощ. 

Свързани статии

Свържете се отново с партньора си 

Важно е да разберете, че колкото и да ви харесва да се чувствате комфортно в собствената си кожа, трябва от време на време да преоценявате външния си вид, както и поведението си. Това освежава отношенията, разчупва монотонността на живота и възобновява връзката.

Ако искате връзката ви да бъде трайна и продуктивна, първото нещо, което трябва да разберете е, че ще трябва да работите малко повече, за да се насладите на плодовете на брачното блаженство. Следвайте тази очевидна, но полезна насока, за да предотвратите развод.

Свързани статии

Коментирай