3 неща, които прави сериозният мъж

Според специалисти по връзките

16.09.2024г. / 12 42ч.
Михаела Лазарова
3 неща, които прави сериозният мъж.Снимка: istock

3 неща, които прави сериозният мъж.Снимка: istock

В любовта лесно бихме могли да се заблудим за това дали сме попаднали на подходящ за сериозна връзка мъж. Мъжете, които искат да се обвържат, са лесни за забелязване. Те са директни и знаят какво искат.

Ето 3 малки неща, които сериозният мъж прави, според психолози. 

1. Спазва дадената дума 

Обажда се, когато каже, че ще се обади. Срещате се, когато сте си направили уговорка или пък ви известява навреме, когато това не може да се случи, а след това ви се реваншира. Като цяло сте забелязали, че държи на думата си. Един надежден мъж не се страхува от отговорността на това, което е обещал. Именно това го прави по-добър от този, който все се отмята.

Всичко това е, защото не иска да загуби съответната жена, цени я. Пасивно агресивните, неангажиращи се мъже рядко спазват дадената дума. Защо някои хора са пасивно-агресивни? Проучванията показват, че пасивната агресия е незрял механизъм за самозащита, който хората използват, за да потиснат емоционалните си конфликти.

Свързани статии

2. Той намира време за вас

Ако един мъж държи на една жена, колкото и да е зает, той ще намери време за нея. Той я прави приоритет, защото цени връзката си с нея. Ангажиментите към кариерата и приятелите също са важни, а и отнемат нечие време. Но ако се появи ясен модел, че той избира други неща или хора пред вас, може би е време да оцените бъдещето на връзката ви. Ако вие сте винаги на последно място, това няма да се промени с времето.

Свързани статии

3. Той има план

Това разделя сериозните мъже от не толкова сериозните, емоционално незрели господа. Ако един мъж говори само за това как се чувства т. е. колко много ви обича, колко невероятно е да е с вас и т. н., той просто прави това, което го кара да се чувства добре и не е непременно обвързан с вас.

Отговорните мъже поемат отговорност. Според западни изследвания отговорността в една връзка е от решаващо значение, защото насърчава доверието, откритата комуникация и допринася значително за цялостното качество на връзката. Сериозният мъж има план за бъдещето си с вас, споделя го и действа в посока на това да го осъществи.

Свързани статии

По материали от yourtango.com

Коментирай