10 признака, че дори добрата връзка може да стигне до раздяла

Знаци за влошени отношения с партньора

20.09.2024г. / 15 00ч.
Илияна Николова
Знаци за влошени отношения с партньора. Снимка: istock

Знаци за влошени отношения с партньора. Снимка: istock

Добрата и здрава връзка е нещо, за което много хора мечтаят. Може да сте в добра връзка, но въпреки това някои знаци да издават, че може да предстои раздяла. Здравата връзка има нужда от подхранване, грижа, решаване на проблемите, отделяне на достатъчно внимание на партньора. Факторите, които могат да предвещават раздяла са много. Често партньорите в добра и здрава връзка не осъзнават, че са се запътили към раздяла. Но има много признаци, които издават предстоящия край на връзката.

Кои са 10-те признака, че добрата връзка може да стигне до раздяла?

1.   Липса на комуникация. 

Между вас цари любов, свикнали сте един с друг, приемате се за даденост, имате проблеми, но ги мислите за незначителни и не вярвате, че може да се разделите. Ако обаче липсата на комуникация е налице, това може да е сериозен знак, че връзката ви е пред провал. Общуването и качествената комуникация са съществени за една връзка.

Свързани статии

2.   Забравяте важните дати. 

Важните дати, които значат много за връзката ви са от значение. Ако забравяте годишнини, паметни дати, на които сте преживели общо събитие, което има значение за любовта и отношенията ви, това е лош знак. Една връзка се нуждае от подхранване на общите спомени и събитията, които са от значение за онова, което ви е събрало и което ви държи заедно.

3.   Нищожна интимност. 

Когато интимността между вас страда, това е знак, че може да предстои раздяла. Сексът, физическата, но и емоционалната интимност, близостта са от значение за отношенията. Когато интимността ви е станала нищожна и почти отсъства във връзката ви, това е знак за предстояща раздяла.

4.   Нямате време един за друг.

Да отделяте време за половинката си е едно от най-важните неща в една връзка. Когато ви остава все по-малко време да сте заедно и да обърнете внимание на партньора си, това не е никак добър знак, който може да предвещава наближаваща раздяла.

5.   Спите в различни легла. 

Близостта не се измерва само със секс или споделяне на общо пространство. Двойките спят заедно неслучайно. Да спите до човека, когото обичате и с когото споделяте живота си е интимен акт на близост, която се измерва на много нива. Ако спите отделно, това не говори добре за отношенията ви и може да е знак, че вече нямате нищо общо помежду си.

6.   Работите прекалено много. 

Когато единият или и двамата партньори са погълнати от работата си, това може да се окаже голям проблем за връзката. Тя се нуждае от време и грижа, от поддържане, което да я държи здрава и пълноценна. Когато работата е на първо място е нормално отношенията да страдат независимо колко силни са иначе.

Свързани статии

7.   Прекарвате много време сами. 

Няма значение дали вие самите предпочитате да прекарвате повече време сами или партньорът ви е предпочел да не прекарва своето време с вас – и в двата случая връзката ви е под въпрос и раздялата може да се зададе скоро.

8.   Чувствате се сякаш сте съквартиранти. 

Ако вече сте изгубили искрата, която сте имали преди, ежедневието ви е погълнало до степен да се приемате за даденост, това е лош знак. Когато любовта ви е поставена на възможно най-заден план, има вероятност да сте започнали да живеете като съквартиранти. А когато това стане, раздялата е един от вероятните изходи от тази неприятна ситуация.

9.   Винаги сте под голям стрес. 

Стресът може да е предизвикан от много фактори. Той може да е причинен от проблеми във връзката ви, неразбирателство между характерите, но може и да идва от външни фактори, като работа, приятели, семейство, деца. Каквато и да е причината, стресът може да съсипе връзката ви. Ако не се справите с него, това може да е знак, че връзката ви може да стигне до раздяла.

10.   Карате се за глупости. 

Скандалите, конфликтите, споровете и караниците са се превърнали в част от връзката и ежедневието ви. Започнали сте да се карате за всичко, включително за глупости, защото сте развили непоносимост един към друг. Това е явен знак, че ви предстои раздяла.

Свързани статии

Коментирай