3 начина да покажете без думи, че имате интерес

Хитри трикове на езика на тялото

22.09.2024г. / 07 30ч.
Илияна Николова
Хитри трикове на езика на тялото. Снимка: istock

Хитри трикове на езика на тялото. Снимка: istock

Когато сте заинтересувани от някого и искате той ясно да разбере това, няма нужда да казвате нито дума. Достатъчно е да му го покажете по начин, който ясно да изрази интереса ви. Има няколко начина, по които да покажете, че имате интерес към някого, без да се налага да казвате нито една дума. Ако някой мъж е привлякъл вниманието ви и изпитвате влечение към него, накарайте го да разбере и да усети интереса ви. Достатъчно е да използвате три прости начина за изразяване на интереса ви, за да го накарате да разбере, без да казвате каквото и да било.

Кои са трите начина да покажете, че имате интерес, без да казвате дума?

1.   Зрителен контакт. 

Можете да покажете на някого, че имате интерес към него, като се постараете да го гледате в очите във всеки удобен момент. Това ще му намекне, че го харесвате и искате да скъсите дистанцията с него. Зрителният контакт е ясен знак, че имате интерес и искате да опознаете човека срещу себе си. Колкото по-явен е зрителният контакт, толкова по-ясно заявявате интереса си.

Внимавайте само да не се втренчвате прекалено, защото това може да има обратен ефект и да накара човека срещу вас да ви помисли за прекалено настоятелна, отчаяна, странна и подобни погрешни схващания, които реално нямат общо с вашата личност. Бъдете умерени и гледайте човека, към когото имате интерес, когато говорите с него или е някъде наоколо.

Свързани статии

2.   Усмихвайте се. 

Усмивката е вашето оръжие. Когато искате някой да ви забележи и да усети, че се интересувате от него, приятно ви е в неговата компания и искате да се сближите, усмивката е начинът да го покажете. За да накарате някого да разбере ясно, че го харесвате и се интересувате от него, покажете приветливата страна на характера си.

Усмихвайте се, когато го поглеждате или когато казва нещо забавно. Накарайте го да усети, че ви е забавно в неговата компания, а и че вие самите сте положителна личност, с която може да си прекара добре. Тази стратегия със сигурност скъсява дистанцията и помага да накарате обекта на интереса си да погледне на вас с други очи.

Свързани статии

3.   Смейте се заедно с него. 

Смехът е най-добрият начин да се сближите с някого и да покажете интереса си. Когато намерите общи теми, които да ви забавляват и имате общо чувство за хумор е много по-лесно да скъсите дистанцията. Използвайте това тайно оръжие, защото смехът ще ви помогне да засвидетелствате внимание и интерес, без да се налага да казвате нито дума.

Когато човекът, когото харесвате каже нещо забавно, смейте се заедно с него. Използвайте смеха като начин да покажете, че искате да прекарвате време заедно, за да продължите да се забавлявате и да се чувствате добре в неговата компания. Приятелското поведение, усмивките, смехът, шегите и зрителният контакт в комбинация ще ви помогнат да постигнете целта си и да покажете интереса си към някого, който определено искате да забележи това.

Свързани статии

Коментирай