6 секс пози, които могат да ви помогнат да отслабнете 

Поддържайте форма и бъдете здрави

26.09.2024г. / 12 10ч.
Мария Василева
Пози, които могат да ви помогнат да отслабнете. Снимка: istock

Пози, които могат да ви помогнат да отслабнете. Снимка: istock

Съвсем спокойно можем да наречем секса най-добрият метод за съчетаване на полезното с приятното. Ако искате да изглеждате и да се чувствате по-добре и да влезете във форма, практикувайте го по-често. А ето и някои пози, които ще ви помогнат да отслабнете:

Мост 

Позицията на мост е едно от най-добрите упражнения за секс, тъй като ще натовари мускулите от ръцете до краката. Ако правите йога, тогава може да сте свикнали с някои подобни движения, но не е нужно да го довеждате до същите крайности. Тази поза се изпълнява като жената се поддържа с ръце и крака, повдигайки бедрата си във въздуха, за да образува мост.

Вашият партньор може да ви помогне да поддържате бедрата си, но колкото повече разчитате на силата на собственото си тяло, толкова повече това ще се превърне в тренировка за вашите мускули на ръцете и краката.

Свързани статии

Ръчна количка 

Това е една от позициите с най-високо изгаряне на калории и колкото по-дълго можете да я поддържате, толкова повече ще прилича на упражнение във фитнес зала. Усвоете това и дори можете да пропуснете известно време във фитнеса.

Тя се изпълнява като жената се поддържа изцяло на ръцете си, докато партньорът държи долната част на тялото ѝ. Но колкото повече тежест трябва да държи жената, толкова по-силово упражнение ще стане това. Това е нещо като интензивно упражнение с дъска, което може да стане много приятно.

Свързани статии

Стоене

Най-накрая е време да дадете малко почивка на ръцете си и да заемете изправено положение. За да извлече максимума от него, жената трябва да стои на един крак, а другият да е обвит около партньора ѝ. Това ще изисква и малко баланс, но можете да се подпрете на стена или маса. Тази позиция ще насочи директно мускулите на корема и краката и ще изисква и известна издръжливост. Всичко ще бъде практика и няма да намерите други упражнения, които да са толкова забавни.

Свързани статии

Изправени

Как да изпълните тази поза? Проникващият партньор и партньорът, в който се прониква, се изправят един срещу друг. Партньорът, който прониква, хваща партньора си за бедрата/дупето, а другият, обвива краката си около партньора си за опора. Проникващият партньор може да мести своя партньор нагоре и надолу, използвайки силата на горната част на тялото си.

Защо тази поза е добра? Тази позиция разчита най-вече на силата на горната част на тялото на проникващия партньор, така че е по-скоро тренировка за него. Така той работи върху горната част на гърба, бицепсите, корема и бедрата (тъй като вероятно ще имат леко сгъване на коленете). Тази поза е насочена към клитора и G-точката на партньорката.

Обратна каубойка 

Как да изпълните тази поза? Проникващият партньор ляга по гръб. Партньорката сяда към партньора си в клекнало положение, като всеки от краката им е от двете страни на тялото на партньора, обърнат настрани от него. Партньорката може да подскача нагоре-надолу. Тази поза е по-скоро тренировка за жената, тъй като тя ще бъде отгоре и ще контролира, поставяйки цялото си телесно тегло в краката си. Това ще доведе до леко кардио и страхотна тренировка. Това е удоволствие за партньорката отгоре, тъй като тя може да контролира дълбочината и ъгъла на проникване. Освен това, тя може да се наведе напред, за да стимулира G-точката и клитора си за смесен оргазъм – подобно на традиционната каубойка.

Свързани статии

Лотос

Изисквайки да седите в скута на партньора си, тази поза ви помага да изваете дупето, бедрата и глутеусите. Коремните мускули също работят, опитвайки се да стабилизират тялото, докато глутеусите ви получават необходимата тренировка по време на избутване.

Коментирай