Червени флагове, които съобщенията на партньора ви подсказват

Как комуникацията с половинката ви подсказва за неговото отношение

04.10.2024г. / 07 20ч.
Илияна Николова
Червени флагове, които съобщенията на партньора ви подсказват.Снимка: istock

Червени флагове, които съобщенията на партньора ви подсказват.Снимка: istock

По съобщенията, които партньорът ви изпраща, можете да познаете каква е неговата нагласа спрямо вас. Съобщенията могат да издават някои червени флагове, на които да обърнете внимание. Комуникацията е съществена част от връзката, а дигиталната комуникация е неизменна в съвременното общуване. Тя може да ви подскаже какво е отношението на партньора ви към вас и към връзката ви.

Свързани статии

Кои са червените флагове, които съобщенията на партньора ви могат да подсказват?

Отговорите му са неясни 

Когато си пишете съобщения и той отговаря с недомлъвки, това може да означава, че крие нещо от вас. Възможно е да се опитва да отклони вниманието ви, ако върши нещо нередно, докато не сте заедно. Може да крие и някакви други тайни, опитвайки се да замъгли представата ви. Ако партньорът ви често изпраща кратки и неясни съобщения, той може да се опитва да скрие нещо сериозно от вас.

Изпраща ви съобщения, от които става ясно, че не ви е отдаден 

Ако от съобщенията на партньора ви става ясно, че той не е готов да прави компромиси или че не се интересува особено от мнението ви, това е сериозен червен флаг. Може да означава, че няма сериозни намерения към вас или не иска да се обвързва дълбоко, а ви използва само като играчка.

Прекалява с емотиконите и гифовете 

Емотиконите и гифовете допълват комуникацията, защото изразяват по-пълно емоцията, която не може да се усети заради дистанцията. Но ако партньорът ви прекалява с емоджитата в съобщенията, това може да е знак за избягване на сериозните разговори. С помощта на емотиконите някои хора се опитват да избегнат конфликти, да притъпят желанието ви за разискване на проблеми, избягват отговорност.

Използва лишени от емоция емотикони 

Въпреки че всички емотикони по правило трябва да подсказват емоцията ви в момента, някои от тях всъщност говорят за безразличие. Вдигнат палец или усмихнато човече, а не смеещо се, са сериозен сигнал за дистанция. Обикновено изпращаме такива емотикони на хора, които не са ни близки. Ако партньорът ви използва именно такива бездушни емотикони в комуникацията с вас постоянно, това е знак, че не ви е отдаден или няма сериозни намерения към вас.

Свързани статии

Постоянно ви пише да пита къде сте и с кого сте 

Това е сериозен червен флаг за несигурност и желание за контрол. Партньор, който непрекъснато проверява къде сте, какво правите и с кого сте в момента е несигурен. А от липсата на увереност могат да произтекат много сериозни проблеми във връзката в бъдеще.

Отговаря ви много бавно 

Ако партньорът ви кара да чакате с часове, докато получите отговор на съобщението ви, това е сериозен червен флаг. Той може да подсказва много неща, като криене на тайни, изневери, липса на уважение към чувствата и времето ви, нежелание за отдаване, несериозно отношение към връзката ви.

Коментирай