Как да привлечете желания партньор след развод?

Признайте миналото си и това, което сте научили

15.10.2024г. / 09 00ч.
Мария Василева
 Как да привлечете желания партньор след развод? Снимка: istock

Как да привлечете желания партньор след развод? Снимка: istock

Макар и разводът да е травмиращо преживяване, нека той не бъде препятствието, което да ви попречи да продължите живота си. Повярвайте в себе си, както и в това, че заслужавате най-доброто. Вижте няколко съвета, които ще ви помогнат да привлечете желания партньор след развода:

Отделете време да се излекувате и да се поучите от грешките си 

Първата стъпка към намирането на щастие за втори път е да се излекувате, да научите и да поемете отговорност за това, което се е объркало в предишния ви брак. Това означава да простите на бившия си партньор и на себе си, да се изправите лице в лице с части от характера си, които може да не харесвате, и да се отървете от всеки продължаващ гняв, негодувание или мъка. Когато напуснете партньора си, може би сте склонни да го обвинявате изцяло за проваления ви брак. Това ще ви донесе много негодувание.

Но с времето вие ще придобиете перспектива и ще осъзнаете собствената си роля в пропадането на вашата връзка. Можете да потърсите помощ от треньор, терапевт или групи за подкрепа (такива, които предоставят истинска подкрепа, а не само гневни изказвания в социалните медии). Книги за самопомощ и други ресурси също могат да бъдат полезни в този лечебен процес. В крайна сметка от вас зависи да се ангажирате със собствения си растеж и да прегърнете пътуването към по-добро бъдеще.

Преоткрийте кои сте сега

Следващата стъпка е да преоткриете кои сте като необвързан човек. Когато сте били в дългосрочна връзка, е лесно да изгубите от поглед собствената си идентичност и нужди. Отделете малко време, за да проучите своите интереси, страсти, ценности и цели. Помислете какво ви прави щастливи, изпълнени и вдъхновени.

Свържете се отново със стари приятели, опитайте нови хобита, пътувайте до нови места и прегърнете нови преживявания. Излизането от зоната ви на комфорт и изследването на нови неща има тази невероятна сила да ви трансформира. Така че давайте напред, прегърнете непознатото и разширете хоризонтите си! Колкото повече познавате и обичате себе си, толкова по-привлекателни и уверени ще бъдете за потенциалните партньори.

Свързани статии

Научете как да задоволявате собствените си нужди

Друга важна стъпка е да се научите да задоволявате собствените си нужди и да се грижите за себе си. Никой друг не може да направи това вместо вас, без значение колко любящ и подкрепящ може да бъде. Независимо дали имате нужда от време сами, социално време, грижа за себе си или приключение, уверете се, че давате приоритет на вашето благополучие и щастие. Като се погрижите първо за себе си, ще можете да се покажете като цялостен и щастлив човек във вашите взаимоотношения и няма да разчитате на някой друг да ви допълни.

Признайте миналото си и това, което сте научили

Всички можем да се поучим от миналото си и ви препоръчваме да признаете кои сте били, когато сте срещнали бившия си. Какво бихте направили по различен начин сега, като се има предвид кои сте днес? Какво научихте от брака си, което можете да приложите в бъдещи връзки? Когато идентифицирате, изследвате и прилагате цялото това обучение, може да има растеж и разбиране. Ще знаете, че няма да вървите по този път, който води до развод в новата ви връзка.

Свързани статии

Представете си какво искате за живота си напред

Ако не знаете къде отивате, няма да знаете как ще стигнете! Мисленето за вашия идеален живот и как изглежда той е важно упражнение, през което повечето терапевти водят своите клиенти, за да им помогнат да намерят нова връзка след развода. Това е критична стъпка, защото искате да намерите партньор, който има визия за живота, подобна на вашата. Имайте предвид, че подобно не означава идентично. Може да се окаже, че вие и вашият нов партньор ще трябва да сте малко гъвкави във вашите визии, така че и двамата да получите това, което искате този път.

Прекарайте известно време в разговори за неща, от сорта на: „Къде искаме да бъдем след 3 или 5 години?“. Провеждането на подобни дискусии, преди да започнете нова връзка, е наложително. И ако имате шанса да влезете във връзка и дойде момент, в който двамата искате различни неща, единият от вас желае ли да направи компромис? Всичко това са важни неща, които трябва да имате предвид, преди да влезете в нова връзка.

Затворете вратата на миналия си брак след развода

Как можете да продължите с нова връзка, ако все още сте свързани с бившия си? Изключително важно е да затворите вратата за миналия си брак, за да можете свободно да преминете към нова връзка след развода. Това означава изобщо да НЕ обсъждате бившия си партньор на първа (или дори втора) среща. В крайна сметка ще можете да разкажете историята си.

По този начин вашият потенциален нов партньор ще види, че сте затворили вратата за предишния си брак и развод. По този начин той може да се чувства комфортно и да се увери, че вие сте готови за нова връзка.

Свързани статии

Коментирай